Resultaat:
NVT

Selectie : Xander, Tjenne, Hanne, Kobe P, Laure, Viktor, Lukas (C), Daan, Ilian, Kjell,
Lars

Na het afgelaste kvv tornooi op paasmaandag door de slechte weersomstandigheden, stond onze 18de competitiewedstrijd op het schema. Een lastige verplaatsing naar Belgica, een ploeg waar we het de vorige keer ook lastig tegen hadden. Uiteindelijk werd het toen een 3-3 gelijkspel.

Het was een wedstrijd voor de vroege vogels, want de aftrap vond al plaats om 9u. Het wedstrijdbegin was vooral voor de thuisploeg, maar na enkele minuten kon SK Laar het evenwicht herstellen, er kwamen zelfs een paar goede kansen van, maar tot scoren kwam het niet. Ook de thuisploeg kon de netten niet laten trillen, zodat het na het eerste blokje nog steeds een brilscore was.

In het volgende blokje was het de thuisploeg die de wedstrijd volledig in handen nam. Ze kwamen dan ook verdient op 1-0. Nadien bleef hun druk aanhouden en konden we niet ver weggeraken van ons eigen doelgebied. Belgica stapelde de kansen op, maar Xander redde een paar keer goed. Hierdoor trokken we de rust in met een achterstand met het kleinste verschil.

Met de nodige ingesproken moed, kwam Laar veel feller het veld op in de tweede helft. De wedstrijd kwam nu terug in evenwicht. Laar kreeg kansen via Lukas en Kjell maar zonder succes. Ook Laure werd een paar keer goed gelanceerd, maar kreeg telkens de bal niet onmiddellijk onder controle. De thuisploeg kwam er ook een paar keer scherp uit, maar Hanne wou evengoed doen als haar mannelijk collega Xander, en behoede ons voor een grotere achterstand.

Met nog 10 minuten te spelen moest Laar stilaan meer risico’s gaan nemen, wat resulteerde in druk op de defensie van de thuisploeg, maar plooien deden ze vooralsnog niet. Tot Ilian een diepe lobbal gaf in de diepte. Daan was er als de kippen bij en raakte de bal op het perfecte moment, om zo de 1-1 weergaloos binnen te schieten. Maar de gelijkmaker stond nog maar pas op het scorebord en we konden weer aan de achtervolging beginnen, want Belgica scoorde onmiddellijk de 2-1. Laar zette nu alles op alles, en Tjenne bleef alleen achterin spelen. Lukas lanceerde de bal telkens richting de aanvallers. Uiteindelijk was het Ilian, die na een mindere wedstrijd, de keeper van de thuisploeg toch nog wist te verrassen met een schotje op doel. Zo stond de, al bij al, terechte uitslag op het scorebord.

Ook al was het zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, toch verdient de ploeg een dikke pluim voor hun inzet en de vechtlust om zich alsnog in de wedstrijd te knokken. Zeker na de lange zoektocht naar de 1-1, kregen ze direct terug het deksel op de neus, maar lieten hun kop niet hangen en vochten zich nog naar en gelijkspel. Volgende week staat de wedstrijd tegen Ostan op het programma, deze vind plaats op de velden van Belgica en start ook op het vroege uur van 9. Supporters allen op post!!!