Wedstrijd datum:
zaterdag, 26 januari, 2019
Resultaat:
0-4

Terwijl al de andere wedstrijden afgelast werden, speelden de LAARse MA’tjes toch gewoon hun wedstrijd op en tegen Duffel. Het was al een tijdje geleden dat ze nog eens een wedstrijd gespeeld hadden, dus was het toch een beetje afwachten hoe ze voor de dag zouden komen op dit kunstgras.

Opstelling LAARse MA’tjes : Cindy - Katleen (C) - Veerle B - Eva VE - Veerle VDH – Jennifer - Elke T – Eva D – Leen – Lani - Karin

De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig toen Lani zich een eerste keer liet opmerken op de flank. De thuisploeg had het echter onvoldoende opgemerkt en niet veel later werd Lani weggestuurd en kon ze alleen op doel afgaan. Haar vizier stond nog niet op scherp en ze besloot op de keeper. Laar nam de wedstrijd stevig in handen en duwde de thuisploeg achteruit. Leen probeerde, maar kreeg geen kracht in haar schot. Duffel kroop naar achter en kreeg dan ook wat het vroeg, een tegendoelpunt. Elke T haalde op de rand van de 16 uit en de keeper had geen kans. Na het openingsdoelpunt namen de bezoeksters gas terug en kwam Duffel geleidelijk aan in de wedstrijd. Zo moest Cindy paraat staan op een eerste kans van de thuisploeg. Ze kregen ook nog een hoekshop, maar veel meer gevaar konden ze voorlopig niet brengen. Zo stond het 0-1 na 20 minuten spelen.

In het tweede blokje was de wedstrijd meer in evenwicht en nam Duffel het balbezit over. Al moesten ze goed blijven opletten bij de snelle omschakelingen van de LAARse MA’tjes. Lani kon, op aangeven van Karin, zich nog eens goed doorzetten op de flank en kwam in een schuine hoek voor doel. De keeper had echter een goede redding in petto. Veel kansen kwamen er niet in dit blokje van beide ploegen. Laar hield het goed gesloten met Katleen, Eva VE en de 2 Veerle’s achteraan. Zo gingen we geleidelijk aan richting de rust. Laar counterde echter nog eens zeer scherp. Lani haar voorzet werd net gemist door Elke T, maar kwam toch nog terecht bij Jennifer, maar zij besloot pal op de keepster. Zo gingen we rusten met een krappe 0-1 voorsprong.

Na de pauze veranderde de LAARse MA’tjes van doelvrouw. Leen nam de plaats tussen de palen in en Cindy kwam mee de ploeg verstevigen op het middenveld. De thuisploeg kwam met goede intenties uit de kleedkamer en dit leidde al vlug tot een hoekschop. Er kwam echter geen gevaar uit. De wedstrijd ging nu wat meer over en weer. Laar dreigde nog eens via Jennifer maar ook zonder succes. Toen Duffel een bal diep speelde achter de rug van de verdediging en keepster Leen iets te laat reageerde leek er zich een grote kans aan te dienen. Toch was Leen nog net op tijd als eerste bij de bal. De wedstrijd was nu veel opener dan voor de rust. Kansen vielen te noteren aan beide kanten. Duffel kwam na enig geharrewar in het strafschopgebied van Laar bijna tot score. Maar Katleen kon nog net verhinderen dat er een schot en eventuele gelijkmaker kwam. Aan de overzijde kregen we dan weer een voorzet van Elke T, maar er stond niemand voor doel. Lani pikte op en zette nogmaals voor. Deze keer werd er wel iemand van de LAARse MA’tjes gevonden, maar Jennifer had juist iets te veel tijd nodig om echt gevaarlijk te kunnen uithalen. Niet veel later noteerde we nog een poging zonder succes van Eva D. Zo stond het na 60 minuten spelen nog steeds 0-1.

Met nog 1 blokje van 20 minuten te gaan, kon het nog alle kanten uit. Laar besefte dat het maar een krappe voorsprong had. Ze gingen dan ook vol op zoek naar de verlossende tweede treffer. Jennifer nam de keepster van Duffel nog eens onder vuur, maar zij kon de bal nog in hoekschop duwen. Nog geen minuut later kreeg Eva D een grote kans om de score te vergroten, maar ook deze keer werd er niet gescoord. Duffel kreunde onder de druk van de LAARse MA’tjes en geraakte niet weg voor hun eigen doel. Jennifer leek dan uiteindelijk toch te score, maar de bal werd echter nog gered op de lijn. Na 65 minuten kregen we de eerste wissel bij de bezoekers. Karen kwam Veerle B vervangen, al gebeurde dat niet op een correcte manier. Gelukkig had de scheidsrechter dit niet in de gaten. Duffel kwam nog eens gevaarlijk opzetten, toen Eva VE het duel verloor was Katleen er nog net op tijd om de bal weg te trappen. Veerle VdH stuurde Eva D nog eens op doel af, de poging ging een meter of 2 naast doel. Zo bleef het spannend, ondanks de vele kansen die de bezoekers kregen. Uiteindelijk was het na 71 minuten toch raak, Eva D haar poging werd nog gered door de Duffelse keepster, maar Lani was goed gevolgd en legde de bevrijdende 0-2 tegen de touwen. Voor de thuisploeg was dit het breekpunt, niet verwonderlijk dat Laar dan ook niet veel later de wedstrijd helemaal beslechtte met een tweede doelpunt van Lani. Tijd voor een laatste wissel dan maar, Wendy kwam tussen de lijnen en Veerle VdH mocht na een goede partij het veld verlaten. Jennifer leek haar wedstrijd te bekronen met een verdiend doelpunt, maar miste onbegrijpelijk voor een leeg doel. Wat haar niet lukte, lukte bij Elke T wel en ook zij legde haar tweede van de avond binnen. Zo stond er al een geruststellende 0-4 op het scorebord. In de laatste secondes van de wedstrijd was Katleen die nog met een spectaculaire actie zorgde dat er geen eerredder kwam voor de thuisploeg. Zo sloten de LAARse MA’tjes hun eerste wedstrijd van 2019 af met een schitterende en oververdiende 0-4. Supporters waren dan ook uiterst tevreden met het geleverde spel.