Wedstrijd datum:
zondag, 8 november, 2015
Resultaat:
3-0

Na een moeizame competitiestart, met enkel winst op driehoek, werd het stilaan tijd voor Laar om nog eens de volle buit te pakken. Koningshof leek een haalbare kaart, al was het wel deze ploeg die Laar al eerder dit seizoen uit de beker knikkerde. Koen besliste om met de volgende elf spelers van start te gaan: Kris, Maxim, Steven DG, Calck, Stef, Niels, Thomas, Koen, Robbe, Sebbe en Sam.

Met een minuut stilte startte de wedstrijd in een voorjaarsweertje met een kleine 20 graden. De thuisploeg toonde vanaf het eerste fluitsignaal dat het deze keer menens was en namen de wedstrijd meteen in handen. De eerste kansen kwamen dan ook op naam van de thuisploeg die een eerste keer dreigde op hoekschop en niet veel later was het Stef die zijn poging een paar meter naast zag gaan. De bezoekers hadden het duidelijk lastig met de druk die werd gezet, toch lieten ze na een kwartiertje spelen hun eerste gevaar optekenen. Kris was echter attent en dook de bal uit de voeten. Niet veel later was het weer aan Laar, Stef paste richting Robbe die kon uithalen. Zijn schot week nog af, waardoor de doelman kansloos was en zo de verdiende 1-0 scoorde. Koningshof was nog niet zo goed bekomen van de eerste opdoffer en 5 minuten later werd Stef mooi weggestuurd. Hij bleef koelbloedig en legde de 2-0 tegen de netten. Na deze dubbele voorsprong liet de thuisploeg het tempo zakken en kwam de wedstrijd terug meer en meer in evenwicht. Thomas en zijn ploegmaats kwamen echter nauwelijks in de problemen. De bezoekers zorgen nog voor wat dreiging op het einde van de eerste helft met een paar vrije trappen, maar zonder echt groot doelgevaar. Niels loopt in het slot van de eerste helft nog tegen een gele kaart aan.

Na de pauze komt Jonas en Steven DD in de ploeg en blijven Koen en Calck binnen. De thuisploeg wil duidelijk de wedstrijd beslissen in het begin van de tweede helft. We noteren tal van kansen en er wordt met momenten ook mooi gecombineerd. Zo is er een actie van Stef en Sam die de bal uiteindelijk tot bij Sebbe brengen die zijn poging gered ziet worden door de keeper. Ook Sam wordt nog is weggestuurd door Stef, maar ziet zijn kans naast gaan. Na 10 minuten in de tweede helft legt Sam de bal klaar voor Niels, maar ook deze poging gaat naast het doelkader. Het is nu al Laar dat de klok slaagt. Na 60 minuten legt Robbe de bal mooi over de verdediging en kan Stef vertrekken op zijn flank, zijn voorzet komt tot bij Sebbe aan de tweede paal, maar hij besluit opnieuw naast doel. Het is bijna 20 minuten wachten in de tweede helft voor we het eerste gevaar van de bezoekers noteren met een schot voorlangs. Koen beslist voor een derde keer te wisselen en haalt Sebbe naar de kant. In zijn plaats komt David. Na 70 minuten spelen beslist Sam uit te halen op doel, maar zijn poging spat uiteen op de lat, geen 3-0 waardoor er bij de bezoekers nog steeds een sprankeltje hoopt leeft op de aansluitingstreffer. Het is Sam zijn laaste actie van de wedstrijd, Tim neemt zijn plaats in voor de laatste 15 minuten. De thuisploeg blijft verder op zoek gaan naar een derde treffer, het is David die Stef bereikt, maar zijn dubbele poging wordt gered door de bezoekende keeper. Niet veel later is het Jonas die David wegstuurt. De doelman kan echter de bal nog in hoekschop verwerken. Van de bezoekers komt steeds minder dreiging. Met nog 10 minuten te gaan waagt ook de ingevallen Tim zijn kans, maar schiet hoog over. Stef maakt met een mooie individuele actie ruimte voor Niels die kan aanleggen, maar zijn schot niet kan kadreren. In de 87ste minuut is het uiteindelijk zover, Jonas stuurt met een steekpas David alleen op doel af, die kalm blijft en de doelman geen kans geeft. 3-0 en wedstrijd gespeeld. In blessuretijd laat de thuisploeg andermaal een kans optekenen. Het zijn invallers Jonas en David die nog eens hetzelfde willen herhalen van het derde doelpunt, maar deze keer gaat de bal naast.

Selectie: Kris, Jonas, Maxim, Sam, Stef, Thomas, David, Steven DG, Tim, Koen, Robbe,
Niels, Steven DD, Sebbe, Calck.

Doelpunten: 1-0 Robbe; 2-0 Stef; 3-0 David

Eindelijk is hij er, de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Laar verdubbelt zijn puntentotaal en klimt hierdoor in het klassement van de laatste plaats naar plaats 9.
Volgende week wacht de verplaatsing naar Rapid, hopelijk keren ze terug richting mosselrestaurant met een 6 op 6 en kan de klim naar boven in de rangschikking verder gaan.