Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 2 oktober, 2021
Resultaat: 
NVT

Slechts één week na de vorige Clásico tussen ‘Real Laar-drid’ en ‘FC Zemst-elona’, geëindigd op een billijke 2-2 na een heerlijke partij voetbal, geven beide ploegen elkaar opnieuw partij, deze keer op het veld van FC Zemst.

Ook nu werd er tijdens de schoolweek al druk gedebatteerd tussen de spelers van beide ploegen, tijd dus om het nu op het veld te bewijzen.

Vanaf de aftrap blijkt wel al snel dat onze groene troepen onder leiding van korporaal Sibe duidelijk vandaag niet hun dagje hebben: FC Zemst domineert het spel en zet doelman Emile meteen al meerdere keren stevig aan het werk, terwijl SK Laar er nauwelijks uit geraakt en de bal telkens te snel kwijt speelt aan de tegenploeg.

Het duurt dan ook niet lang voor de thuisploeg de 1-0 (na een hoekschop) en 2-0 (na een ongelukkige owngoal) op het scorebord zet. Een op dat moment zeker niet onlogische score, zonder veel tegenreactie van SK Laar.
Maar stilaan begint het voor onze groenen dan toch wat beter te draaien en rolt de bal ook wat gunstiger voor hen.
Een eerste reuzekans wordt nog door Sibe gemist wanneer de bal net voor zijn voet op een plaatselijke molshoop opwipt, maar even later gaat de bal dan toch in doel: Loeka zet voor vanop de flank, de voorzet mist wel wat richting en gaat laag over de grond meteen richting doel. De Zemste keeper hoeft in principe deze bal maar op te rapen, maar denkt dat de bal naast zal gaan en laat deze dus gewoon rollen …. en de bal gaat wel degelijk binnen, het staat 2-1!

De aansluitingstreffer bezorgt SK Laar weer wat extra moed, en ook al gaat het spel nog steeds wat stroef, in het 2e kwartier is het SK Laar dat drukt. We zien mooie kansen voor de vers ingekomen wisselspelers Lars, Bent en nieuwkomer Safwan, maar telkens gaat de bal net naast de verkeerde kant van de paal net buiten.

Plots volgt er wel nog een koude douche wanneer FC Zemst maximaal kan profiteren van ongelukkig balverlies in de defensie, en de 3-1 tegen de touwen mikt.
Jammer, want ook hierna blijft Laar drukken, maar het blijft wat te steriel en er volgen voor de rust geen nieuwe Laarse aansluitingstreffers.

Na de rust is het geluk nog steeds niet echt aan de zijde van SK Laar: de bal rolt telkens wat ongelukkig, passen komen er niet echt uit, dribbels lopen al te vaak/snel vast op een tegenstander en we zien wat frustraties.
Niettemin blijven onze troepen strijden en komen er toch wat kansen: Safwan haalt knap uit met links, maar het schot gaat net naast de kruising naast. Plots is er dan toch eens een mooie combinatie langs vele stationnetjes, maar Loeka’s goed geplaatste schot gaat helaas net naast.

SK Laar geeft zich dus nog niet gewonnen, maar je voelt het allicht al aankomen: daar is FC Zemst. Mooie, snelle aanval over de flank, goeie combinatie en pass, en afgerond: 4-1 voor FC Zemst.
Alweer een mentale tik die (te) hard aankomt.

Het 4e blokje is er dan ook eentje voor de statistieken.

FC Zemst scoort zelfs nog de 5-1 met een afstandsschot , … en bij SK Laar wil het nog steeds niet lukken. Het beste voorbeeld hiervan is allicht nog deze actie: goede kans voor SK Laar met meerdere spelers voor doel, Loeka kan uiteindelijk aanleggen … en treft de deklat. De bal ketst terug in het spel, voor de voet van Lenz, maar … de keeper weet nog net de binnentikker te blokken.

Sibe weet dan toch nog te milderen tot 5-2, met links vanuit een scherpe hoek.
Net voor affluiten ook nog een poging van Lars, helaas net naast.

Voor SK Laar was het vandaag helaas eerder van ‘man, man, man, … miserie, miserie, miserie’. Niet echt door een gebrek aan inzet, maar een tikkeltje minder scherp en minder samenspel dan de vlotter combinerende tegenstander, en helaas ook zo’n match waarin het voor geen meter liep.

Maar niet getreurd: het voordeel van verliezen, is dat een aantal werkpuntjes extra in de verf werden gezet en het team weet waar het moet aan werken om de bal veel vlotter en sneller te laten rondgaan.

En volgende week zijn we natuurlijk gewoon weer allemaal van de partij, thuis tegen Huldenberg!