Wedstrijd datum: 
zaterdag, 13 november, 2021
Resultaat: 
NVT

Vandaag stond voor onze groene helden een volgende ‘derby der derby’s’ op het menu tegen de buren van FC Zemst.

Trouwe lezers van onze rubriek weten dat 6 weken geleden de conclusie van ons wekelijkse verslag als volgt was: ‘Voor SK Laar was het vandaag helaas eerder van ‘man, man, man, … miserie, miserie, miserie’. Niet echt door een gebrek aan inzet, maar een tikkeltje minder scherp en minder samenspel dan de vlotter combinerende tegenstander, en helaas ook zo’n match waarin het voor geen meter liep.’

Maar als trouwe supporters weten we ook dat het sinds die wedstrijd een stuk vlotter draait in de Laarse gelederen, met de mooie overwinningen tegen Vilvoorde en Zuun van vorige week nog vers in het geheugen.
En met een laatste dosis ‘op scherp zetten’ van de coaches vlak voor de aftrap, zien we vanaf het eerste fluitsignaal dan ook een geconcentreerd SK Laar ‘met vertrouwen’, aangevoerd door kapitein Sibe. Revanche, here we come!

En SK laar geeft meteen present: het laat de bal vlot rondgaan, en tegelijk zet het hoog en snel druk op FC Zemst, dat de bal telkens snel verliest en er niet of nauwelijks weet uit te komen.

We zien dan ook snel een reeks kansen voor onze groenen (met oa Loeka die slim een bal weet te onderscheppen, maar vanuit een scherpe hoek net in het zijnet trapt).
Meteen daarna is het wel raak: Sibe weet zoals zo vaak de opbouw van de Zemste keeper te onderscheppen, en geeft mee aan Safwan die vervolgens Loeka weet te bereiken, en die schuift beheerst de bal binnen met een laag, overhoeks schot. 0-1!

Intussen zijn de hemelsluizen opengegaan boven FC Zemst, maar dat lijkt onze groene monsters niet te deren.
Het is integendeel FC Zemst dat spreekwoordelijk van de regen in de drup terecht komt, wanneer SK Laar overheerlijk de 0-2 tegen de touwen prikt (opnieuw via de tandem Loeka-Safwan): Loeka gaat mooi op links de flank af, zijn lage voorzet bereikt Safwan, en die verschalkt de Zemste keeper en verdediging met een geniale tip-in achter het steunbeen, 0-2!

Net voor het einde van het 1e blokje weet FC Zemst wel te milderen tot 1-2, na een ongelukkig ontzetten in onze groene verdediging.

Ook in het 2e kwartier gaat SK Laar op zijn elan verder: FC Zemst probeert wel aan te klampen, maar onze sterk spelende defensie weet de tegenstander vlot te neutraliseren, en vormt een belangrijke bouwsteen voor het overwicht en de betere kansen voor SK Laar.
Het duurt dan ook niet lang voor we de 1-3 zien: Yoni wordt richting doel gelanceerd, zijn schot mist wat precisie, maar vormt zo de perfecte voorzet voor Bent die de bal aan de 2e paal maar hoeft binnen te tikken.

SK Laar nu helemaal onder stoom, en meteen daarna lanceert Bent Loeka met een strakke dieptepas, … en is de 1-4 een feit! De talrijk meegereisde Laarse supporters krijgen simpelweg niet de tijd om nat te worden!

Voor we gaan rusten, weet FC Zemst toch nog te milderen tot 2-4, wanneer het met een snel genomen vrije trap slim profiteert van wat onoplettendheid bij onze groene waterduivels.
In het 3e kwartier zien we hetzelfde spelbeeld: Laar gaat op zoek naar het vergroten van de voorsprong, en heeft het meeste balbezit en de betere kansen.
Wel zien we stilaan Zemst ook wat beter in het spel komen en voor Lennert’s doel opduiken, maar die houdt zijn netten schoon met een aantal puike reddingen.

Omdat Zemst nu wat hoger speelt, komt er ook meer ruimte voor SK Laar en kan/mag het meer en meer naar hartenlust counteren. Uit zo’n fase komt dan ook de mooie, collectieve 2-5 tot stand: Lenz gaat op links mooi zijn flank af en zet voor, de bal wordt eerst nog ontzet door FC Zemst, maar een goed gevolgde Lars trakteert de afvallende bal in de 2e lijn op een stevig schot, … dat nog de vingertoppen van de Zemstse keeper scheert, maar vervolgens onhoudbaar in doel verdwijnt!

Het blijkt de tegentreffer te veel voor FC Zemst, en het gooit de handdoek in de mentale ring.
Een SK Laar op dreef weet dan ook in het laatste kwartier nog maximaal te profiteren: de score loopt zowaar nog op van 2-5 naar 2-9:
- 2-6: Op assist van Sibe weet Loeka zijn 3e van de dag te scoren, een verdiende hattrick als kers op een puike prestatie
- 2-7: Een alweer goed spelende en met assists strooiende Sibe is eerst op de bal in het geharrewar en pikt ook zijn doelpuntje mee.
- 2-8: We werden al getrakteerd op een aantal pareltjes, maar misschien wel de mooiste goal van de dag zien we in deze fase. Lennert trapt uit, de bal botst over de Zemstse verdediger, en valt perfect in de loop van Emile. Die aarzelt niet en neemt de bal meteen vol op de slof, binneeeeeeeeeuh!!!!
- 2-9: Ook Safwan kan nog eens aanleggen, zijn schot schiet op het natte gras ongrijpbaar voor de keeper door in doel.

Net voor affluiten weet FC Zemst ook nog een eerredder op het scorebord te zetten, we eindigen dus bij 3-9.

Een meer dan verdiende revanche dus na de nederlaag van vorige keer voor SK Laar!
Na figuurlijke regen vorige wedstrijd tegen FC Zemst, volgt er deze keer zonneschijn voor SK Laar, mooi in de verf gezet door de weergoden wanneer bij het laatste fluitsignaal de regen plaats ruimt voor de zon die door het wolkendek breekt.

Goed gespeeld, boys: geconcentreerd, mooi collectief en knappe goals. Smaakt naar meer!
Nu enkel de witte broekjes en kousen een keer of 6(0) wassen, en dan kunnen we op naar de volgende match … ;-)

Sportkledij

Absolute Teamsport Antwepen
Boomsesteenweg 73
2630 Schelle

Gebruikerslogin