Wedstrijd datum:
zaterdag, 16 november, 2019
Resultaat:
NVT

De ploeg had de afgelopen weken een mooie reeks overwinningen behaald. Na vier zeges kwam de technisch sterkste ploeg van de reeks op de agenda tevoorschijn. We moesten naar KFC Haren. Vorige ontmoeting eindigde op 2-11 in hun voordeel. De selectie bestond deze week uit Stan, Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Sibe, Lenz, Lenn, Wannes, Bent(c) en Lars.

Laar begon met Loeka in doel. Verder kwamen Stan, Jelle, Lennert, Lenn, Lenz, Bent en Sibe aan de aftrap. Laar begon degelijk en voetbalde goed mee. Het was geen verschroeiend hoog tempo zoals er al meermaals begonnen werd. Ook de bezoekers begonnen gezapig aan de wedstrijd. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar echt doelgevaar zien we niet onmiddellijk. Na 8 minuten wordt er slecht uitverdedigd bij Laar en de thuisploeg straft het foutje onmiddellijk af. Een domper, want we hadden tot dan nog niks weggegeven. Er valt weinig te beleven wat kansen betreft, ook niet na het openingsdoelpunt. In minuut 13 wordt er getwijfeld om de bal af te blokken bij de Laarse verdediging. Tweede foutje en tweede keer genadeloos afgestraft. Zo eindigt het eerste blokje met een 2-0 tussenstand.

Bij Laar komen Lars, Vince, Wannes en Senne tussen de lijnen. Laar probeert het, maar het is tegen beter weten in. Sibe ziet een kans net naast het doel verdwijnen. In minuut 22 nog eens een kans voor Laar, Lenz zijn schot vliegt er echter over. Haren krijgt ook nog verschillende kansen, maar groot zijn ze ook niet. Toch ligt niet veel later de bal voor een derde keer in Loeka zijn doel. Een goede omschakeling wordt prima uitgespeeld en Loeka heeft geen schijn van kans. 3-0 en stilaan begint de veer te breken bij onze toppers. Zonde eigenlijk, want de thuisploeg speelde zeker ook geen topmatch. Vince is er nog dichtbij om de score voor Laar te openen. Een voorzet van Lenz komt net te hard voor doel, waardoor hij de bal net niet genoeg kan veranderen van richting. De poging net voor rust gaat er zo naast.

Na de pauze zien we Jelle tussen de palen komen. De thuisploeg dringt nu toch wat meer aan, en een gebroken Laar kruipt naar eigen doel. Er volgen dan ook wat kansen voor de thuisploeg, maar Jelle is alert. Toch moet hij zich ook gewonnen geven. In minuut 38 komt de score op 4-0. Laar krijgt op enkele hoekschoppen na, geen deftige kans bijeen gevoetbald.

In het laatste blokje proberen de bezoekers toch nog een eerredder op het bord te zetten. Loeka en Bent zien hun pogingen gestopt worden door de thuiskeeper. Wanneer de thuisploeg dan nog eens komt opzetten, geven ze nog eens een lesje in efficiëntie. Wat voor de groen-witte hemden soms zo moeilijk is, uit het niets scoren, tonen zij echter nog eens. 5-0 na 52 minuten voetballen. Sibe probeert Bent nog een paar keer weg te sturen langs de flank. Op 1 van die uitbraken lost de keeper de bal. Bent duwt hem vlug tot bij de vrijstaande Lennert. Die haalt uit, maar zijn schot wordt op de doellijn gekeerd. Ook de rebound van Sibe vliegt over en naast. Zo’n kansen mogen we niet de nek omwringen, anders zal het altijd moeilijk blijven om een resultaat neer te zetten tegen de betere ploegen. Wanneer er dan ook nog eens balverlies is bij een hoekschop van Laar, countert de thuisploeg nog eens volgens het boekje. Ze spelen het uitstekend uit en de 6-0 is een feit. Zo eindigt de wedstrijd ook.

Spijtig dat we niet de scherpte van vorige weken hadden. We hadden dan echt een strijd kunnen aangaan. Misschien is dit wel een logisch gevolg. De ploeg behaalde prima resultaten in vergelijking met de voorbije seizoenen toen er veel meer verloren werd. Het is dan ook een stap in hun groeiproces dat ze moeten nemen. Namelijk elke week gefocust en scherp aan de aftrap staan. Ook wat betreft mentaliteit en stijdlust om te winnen, dit was er vandaag onvoldoende. Het gevolg dat het de voorbije weken prima liep, denk ik. Kort samengevat, een mindere wedstrijd, is geen minder seizoen. Volgende week gaan we er weer vol voor. Dan staat de laatste thuiswedstrijd van de competitie gepland. Boortmeerbeek komt op bezoek, de wedstrijd start om 10u. Supporters allen op post!!!