Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zondag, 3 februari, 2019
Resultaat: 
2-2

Na een stevig welles-nietes spelletje op zaterdag tussen de voetbalbond, de weergoden en de club, bleven de afgelastingen voor de wedstrijden van de senioren op zondag achterwege. De Veteranen B hadden een uitwedstrijd tegen Moretusburg op het programma.

Opstelling: Günter C, Hans, Geert, VC, Danny, Thierry, Steve, Philip, Ivo, Peter, Gunther D
Reserven: Kris, Jan N, Frank, Patrick T

Een zalig winterzonnetje en een mooie 6°C zorgden voor een aangename setting. Met een arbiter van de thuisploeg begonnen de Vets aan de match. Een paar mooie uitverdedigingsacties resulteerden in een aantal kansen voor Laar maar de Vets konden niet echt een gevaar vormen voor de alerte thuisploeg. Een voorzet kwam gericht voor doel maar Danny kon er net niet bij om zijn voet er nog tegen te zetten. Ook Thierry kreeg binnen de 16m de bal aangespeeld maar geraakte niet gedraaid tussen 3 verdedigers en de bal vertrok weer richting doel van SK Laar. Na een mooie actie van Moretusburg probeerden de Vets hen buitenspel te zetten maar de aanvaller kwam toch alleen door (met goedkeuring van de arbiter) en schoot, alleen voor doel en keeper, meters hoog over de goal. Even paniek in de verdediging en een grtsefrtsegrmrge gegrommel van de trainer en Ivo, werd snel weer goedgemaakt door een bal naar Gunther D door te spelen die zijn draai probeerde te maken om het perfecte shot af te leveren maar helaas. Ook Peter probeerde Philip een aantal keer te lanceren maar zonder het gehoopte doelpunt. Na veel gekerm en over-de-grond-gerol van de thuisploeg, slaagde een aanvaller er toch in om Hans te verschalken. Geert zette een spurt in en smeet zich nog voor bal maar de snelle tegenspeler haalde al uit en knalde de bal in de winkelhaak: 1-0

Even later kwam een paarse speler langs de flank alleen door, maar Günter C was alert en kon met een propere tackle de bal wegwerken. Met nog 2 minuten te gaan, kon Thierry doorsteken langs de rechterflank en vertrok van eigen veld langs de middenvelder en pakte de verdediger op snelheid. De paarse middenvelder stond aan de middenlijn nog met zijn armen te zwaaien om de arbiter er attent op te maken dat de bal over was geweest. Net voor Thierry de voorzet kon inzetten, floot de arbiter dan maar ‘netjes’ af voor de rust. Tussenstand 1-0

De tweede helft begon Laar direct met 3 wissels. Patrick T verving Geert, Frank kwam op de stopper, en Jan N wisselde met Ivo. Laar had duidelijk een motiverende coach tijdens de rust gezien en gehoord!! Philip wist langs de flank door te steken, legde een bal mooi terug met een perfect pass op Steve en die knalde in 1 tijd met een strak shot overlangs doel. Het hobbelige veld wist Frank achteraan te verrassen. Paars reageerde snel en ging richting doel maar kon de kans niet afwerken. Even later kon Moretusburg toch doorsteken en ging de bal tegen de netten: 2-0

Danny zorgde voor een mooie pass naar zichzelf aan de linkerkant en ging alleen door. De keeper van Moretusburg haalde uit met een sprint en wist Danny echter tegen te houden. Een duidelijk ontgoocheld Laar was niet van plan de moed te laten zakken, maar Hans moest achteraan toch weer redden met een ‘professionele’ fout. De arbiter oordeelde met rood en stuurde Hans naar de kant. Frustratie alom en VC pakte nog geel maar jarenlange ervaring met thuisfluiters moest nu van pas komen. Supporters die op een remonte hoopten, kregen ook nog waar voor hun geld.
VC kreeg een kans om langs de flank door te steken na een 1-2'ke met Danny en trapte richting doel. De keeper had deze niet zien aankomen en kon de bal in het doel gaan halen: 2-1.
Ook Jan Nevens stond er hevig op gebrand om de paarse ploeg terug te pakken en zijn uithaal naar doel, ging net onder de lat mooi binnen: 2-2.

Spannend werd het nog wel: een afgeweken bal komt tegen Frank zijn buik(spieren) en hand terecht en arbiter beslist op penalty. Günter C, vol concentratie in het doel, pakte de bal, en Thierry wist de geloste bal weg te werken.
Onze eigen keeper redde SK Laar nog 2 keer en wist zo bij te dragen tot de 2-2 eindstand.

Sportkledij

Absolute Teamsport Antwepen
Boomsesteenweg 73
2630 Schelle

Gebruikerslogin