Wedstrijd datum:
zaterdag, 23 maart, 2019
Resultaat:
NVT

Vorige week knoopten we weer aan met een overwinning tegen Boortmeerbeek. We probeerden deze goede lijn door te trekken. Tegenstander deze week was KFC Sp. Haacht Statie. De selectie bestond deze keer uit Jelle, Senne (C), Sibe, Mathijs, Mauro, Rune, Lenn en Stan. De groen-witte-hemden komen aan de aftrap met verschillende kousen in het kader van #steunkousen#iedereenisanders#

We begonnen aan de match met Jelle in doel. Verder stonden Senne, Sibe, Stan en Mathijs aan de aftrap voor Laar. We namen de wedstrijd meteen in handen en duwden Haacht terug richting eigen doel. Maar dit was maar voor even. Ze herstelden vrij vlug het evenwicht en kwamen er gevaarlijk snel uit. Wij misten onze eerste kans, zij niet. Niet veel later keken we al tegen een dubbele achterstand. Laar krijgt voldoende kansen om te scoren, maar de larenaars zijn te nonchalant. Gelukkig kregen ze hulp van de thuiskeeper. Een schot van Sibe gaat tegen de paal, de keeper van de thuisploeg botst ongelukkige tegen de bal en ziet hem in zijn eigen doel belanden. Het geeft Laar vertrouwen en ze stapelen verschillende kansen op. Maar in plaats van de gelijkmaker, slikken ze op korte tijd nog 2 extra doelpunten en staat het na 12 minuten al 4-1. Mathijs krijgt als spits de taak om vlugger druk te gaan zetten bij het uitvoetballen van de thuisploeg. Het loont en hij scoort niet veel later de 4-2. Laar vecht zich volledig terug in de wedstrijd door een sterk storende Mathijs. Deze keer is het Sibe die hierdoor de bal kan meenemen en weet te score. 4-3 na 15 minuten.

In het begin van het tweede blokje ziet Laar echt af. Gelukkig is Jelle attent en haalt er een hoge bal fantastisch uit. Rune en Stan werken zich uit de naad en zorgen dat de storm van de thuisploeg gaat liggen. Lenn laat zijn tegenstander sterretjes zien met zijn talloze acties. AL ontbreekt de verderzetting voorlopig nog. Mauro heeft het niet onder de knie met een tegenstander die heel beweeglijk is. Maar net als de storm gaan liggen is, wordt de thuisploeg heel efficiënt en straft de fouten van Laar onverbiddelijk af tot 3 maal toe. Zo staat het halverwege 7-3.

Vol goede moed komen onze gasten uit de kleedkamer en tonen onmiddellijk dat ze zich niet gewonnen willen geven, ondanks het verschil van 4 doelpunten. Sibe opent de score na de rust en zet de 7-3 op het scorebord. Niet veel later past Sibe de hoekschop naar de mee opkomende keeper Jelle en die haalt verwoestend uit en scoort de 7-5. Opnieuw steekt Laar stilaan de kop aan het venster. Senne krijgt niet veel later nog een kans maar zijn schot gaat naast. Ook Mathijs ziet zijn kans op de aansluitingstreffer gestopt worden door de doelman. Lenn gaat alleen op de keeper af maar besluit recht op de doelman, zodat er opnieuw net niet gescoord wordt. Deze storm van Laar verdiende meer dan 2 doelpunten. We kunnen het echter niet vol houden tot het einde van het blokje en opnieuw is het efficiënte Haacht daar met 2 doelpunten voor de 45 minuten om zijn. Zo blijft het verschil 4 doelpunten na 3 blokjes, 9-5.

Met nog 15 minuten te gaan, beseft Laar dat het alles of niets moet spelen en iets meer risico’s moet nemen. Stan moet mee hoger spelen. Maar in plaats van direct het verschil te verkleinen wordt er gescoord door de thuisploeg. Gelukkig legt Lenn vlug een tegendoelpunt in de weegschaal. De wedstrijd is nu open aan beide kanten. De thuisploeg beseft dat verdedigen alleen niet helpt tegen de aanvalsgolven van Laar. Laar zakt even weg en de thuisploeg profiteert andermaal optimaal en zet de 12-6 tussenstand op het bord na 50 minuten spelen. 6 doelpunten verschil met nog 10 minuten lijkt hopeloos. Maar niemand van Laar weigert zich gewonnen te geven. Lenn bekroont zijn sterke partij met 2 doelpunten binnen de minuut en geeft de Laarse burger weer moed met de 12-8 tussenstand. Maar telkens is Haacht er weer om terug te slagen en scoort de 13-8. Het is ondertussen een heel aangename partij voor de toeschouwers die volop genieten van dit spektakel. Lenn scoort juist voor zijn wissel zijn 4de van de wedstijd, 13-9. Sibe zet niet veel later Rune op weg naar doel en die scoort de 13-10. Een poging van Lenn wordt tot tweemaal toe gered door de doelman, de rebound van Sibe gaat naast en levert deze enorme kans alleen frustraties op bij de trainer van Laar. De bal lijkt er niet gemakkelijk in te willen gaan vandaag. De thuisploeg weet nogmaals te scoren door mistasten van de keeper van Laar, 14-10. Met nog 4 minuten te gaan is het nu wel degelijk over en uit. Een doelpunt van Sibe is enkel een pleister op een wonde, 14-11. Maar de thuisploeg wil duidelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd en scoort hun 15de van de dag. Maar de laatste 2 minuten is het weer de Laarse storm die de kop opsteekt. Mauro en Sibe milderen nog tot 15-13.
Wat een spektakelstuk was dit laatste blokje.

Een enorme drive van Laar dat zeker meer verdiende, een gelijkspel was een correct uitslag geweest, maar helaas.
Volgende week spelen we thuis tegen Vilvoorde City. Een ploeg die we dit seizoen al 2 keer bekampte, een gelijkspel 6-6 en een nipte nederlaag 6-5. Het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden, en zullen we de steun van de supporters zeker nodig hebben. De wedstrijd start om 12u30. Supporters allen op post!!!