zaterdag, 16 februari, 2019
Resultaat:
NVT

Op deze zonnige zaterdagmorgen trokken de jongens en meisjes van de U12 richting Wezembeek. Laar begon met Hanne in doel. Xander, Lars, Lukas, Ilian, Viktor VdA, Viktor S en Laure.
Het was een fel begin van de bezoekers en ze toonden vanaf het begin de intentie om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Een eerste kansje kwam er via Laure maar de keeper was attent. Laar zocht nadrukkelijk het openingsdoelpunt maar geraakte in eerste instantie moeilijk tot echte grote kansen. Toch slaagde ze in hun opzet en konden via Viktor VdA de score openen. De thuisploeg probeerde ook hun kans te gaan, maar Xander en Lars waren sterk in de duels achteraan. Na 10 minuten spelen kon Ilian uithalen en liet de keeper van de thuisploeg geen kans. 0-2 en een gemakkelijke wedstrijd leek zich aan te dienen. Maar toen de thuisploeg uit het niets de aansluitingstreffer maakte was het toch even schrikken. Laar bleef echter de aanval als wapen gebruiken en Viktor VdA nam de doelman nog eens onder vuur. Hij loste de bal en Laure was goed gevolgd om de 1-3 binnen te tikken. Dit was ook onmiddellijk de tussenstand na het eerste blokje.

Na 15’ spelen kwamen Silvester, Yaro, Daan en Kjell erop. Hanne, Lars, Lukas en Laure mochten even uitblazen. De bezoekers werden minder fel in de duels en het tempo begon ook uit de wedstrijd te geraken. Het gaf de thuisploeg de mogelijkheid om mee te voetballen. Echt groot gevaar kwam er niet uit voort. Laar kende ook nog enkele kansen, maar kwam niet tot score via Kjell en Daan. Ook Viktor VdA trof nog eens het zijnet. Door een onoplettendheid slaagde de thuisploeg erin de aansluitingstreffer te maken. Een schot van ver leek geen gevaar te vormen, maar de bal vloog pardoes binnen. Niet aan de hand, maar als enkele minuten later de groen-witte hemden nonchalant uitvoetballen, profiteert de thuisploeg om voor de rust nog de gelijkmaker binnen te trappen.

Na de pauze krijgen we Hanne, Lars, Lukas en Laure opnieuw in de ploeg. De ‘bank’ bestaat nu tijdelijk uit Silvester, Ilian, Xander en Viktor VdA. De bezoekers werden nog eens wakker geschud door hun gelegenheidstrainer Geert en komen gedreven uit de pauze. Lukas zorgt voor de assist voor het vierde doelpunt. Kjell is afwerker van dienst. Enkele ogenblikken later krijgt Laar de mogelijkheid om de score te vergroten. Ze krijgen een vrije trap op een interessante plaats na handspel van de thuis keepende doelman. Hij ranselt de poging van Kjell echter uit de hoek. De hoekschop die daarop volgt levert weinig gevaar op. Laar blijft doorduwen en Lukas maakt er na 39’ spelen 3-5 van. Wanneer de spits van de thuisploeg alleen op doel mag afgaan, lijkt een doelpunt in de maak. Hanne komt echter geweldig uit en de kans gaat naast. Toch geeft de thuisploeg nog niet op en nog voor het einde van het derde blokje volgt de aansluitingstreffer, 4-5.

Met nog 15’ op de klok komen Silvester, Xander, Ilian en Viktor VdA het veld op. Hanne, Viktor S, Kjell en Laure kunnen even uitrusten. De groen-witte hemden beseffen dat ze nog eens alles uit de kast moeten halen om de zege naar Laar te brengen. Ze drijven het tempo dan ook de hoogte in en de thuisploeg krijgt het zwaar. Het is opnieuw Viktor VdA die voor een dubbele voorsprong zorgt met de 4-6. Lukas heeft ook het nodige vertrouwen getankt na zijn doelpunt van daarnet en zorgt met 2 extra doelpunten voor zijn hattrick. De stand is ondertussen opgelopen tot 4-8. Xander heeft achteraan als laatste man alles onder controle en speelt een hele goede wedstrijd. De wedstrijd is gespeeld en Lukas mag met nog 5 minuten op de klok zijn applauswissel in ontvangst nemen. Laure neemt zijn plaats in. Op 3 minuten van het einde zorgt Ilian voor het negende Laarse doelpunt van de dag. Ook hij mag hierna gaan rusten. Kjell neemt zijn plaats over. Langs de kant horen we hier en daar 10, 10, 10. Maar de dubbele score komt er uiteindelijk niet.

Een verdiende overwinning voor de gasten van de U12, al maakte de tegenstander het ons niet moeilijk. Ze maakte het hunzelf wat moeilijk door bij 3 van de 4 tegendoelpunten in de fout te gaan. Gelukkig rechtte ze de rug en wonnen ze met 4-9. Volgende week wacht een derby thuis tegen FC Zemst. De wedstrijd start om 10u. Supporters allen op post!!!