Wedstrijd datum:
zondag, 17 februari, 2019
Resultaat:
NVT

Op zondag 17 februari trok de U13 van Laar richting Keerbergen. Het was vroeg dag want de wedstrijd startte al om 9u30 plaatselijke tijd. Frank kon deze week rekenen op volgende spelers: Ruben, Stijn, Mauro, Witse, Mike, Pieter en Amelie. Ze werden dan ook aangevuld met Ilian, Daan en Viktor VdA van de U12. Het was nog redelijk fris maar de zon zorgde voor een ideaal voetbalweertje.

Laar begon de wedstrijd met Ruben, Stijn, Mauro, Ilian, Viktor VdA, Pieter, Amelie en Mike. Ze waren echter een beetje onder de indruk van het gestalte van een tegenstander. Hij leek wel een reus op het veld. Zijn voordeel van gestalte werd dan ook uitdrukkelijk gebruikt door de thuisploeg. Hij nam zowel de stilstaande fase, als de inworpen voor zijn rekening. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Laar niet attent genoeg was bij het eerste grote doelgevaar van de thuisploeg. Het resulteerde in een vroege 1-0 achterstand. De groen-witte hemden konden geleidelijk aan het evenwicht herstellen. Na 7 minuten spelen nam de druk van de bezoekers toe maar verder dan 2 hoekschoppen kwamen ze niet. Na 10 minuten spelen speelt Ilian in op Viktor VdA die de gelijkmaker binnen schiet. Laar duwt nu even door en niet veel later is er een combinatie tussen Mike en Pieter maar de poging mist doel. Ilian onderschept na 14 minuten de bal wanneer de keeper uitspeelt, maar ziet zijn poging over het doel gaan.

Na het eerste blokje komen Witse en Daan in de ploeg. De wedstrijd valt stil en het is vooral een strijd op het middenveld. Toch sieren beide ploeg uit in veel en onnodig balverlies. Er vallen dan ook weinig kansen te vermelden. Pieter en Ilian proberen wel maar beide zonder succes. De verdedigers van Laar, Stijn, Mauro en Witse hebben achteraan alles onder controle en geven geen noemenswaardige kansen weg.

Na de rust staan Ilian en Mike even aan de kant. Na 34 minuten is het even schrikken voor de bezoekers. Een bal komt bij de volledig vrijstaande spits van Keerbergen, maar heeft zijn vizier gelukkig niet op scherp staan. Het heeft Laar terug attent gemaakt. 2 minuten later haalt Pieter uit en de keeper krijgt de bal niet goed weggewerkt. Daan is er snel bij, maar krijgt geen kracht meer in het schot waardoor de keeper nog kan redden. In minuut 38 waagt Pieter nogmaals zijn kans. Het lijkt een schot zonder gevaar, maar de keeper gaat compleet de mist in en laat de bal doorglippen, 1-2. De thuisploeg reageert gevat op het tegendoelpunt en lanceert 1 minuut later een gevaarlijke voorzet richting laars doel. 2 spelers zijn echter niet attent genoeg voor Ruben zijn doel. 2 minuten later zijn ze er weer, maar een slechte controle zorgt ervoor dat de kans weg is. Zo staat het na 45 minuten voetballen nog steeds 1-2.

Met nog 1 blokje te gaan zitten we nog steeds met het kleinste verschil. Mike probeert in de 47ste minuut vanuit de draai maar zonder succes. Een minuutje later moet Ruben zich volledig rekken op een schot van de thuisploeg. De scheidsrechter zag echter niet dat zijn redding nodig was en geeft een doeltrap in plaats van een hoekschop. De thuisploeg dreigt nu meer en meer. In de 51ste minuut noteren we nog een kans in het zijnet. Maar ook de bezoekers krijgen nog een reuzekans. De poging van Amelie lijkt de wedstrijd te beslissen, maar een verdediger van Keerbergen kan nog net redding brengen op de lijn. In plaats van 1-3 valt aan de overzijde wel het doelpunt in de 54 minuut. Een onoplettendheid ligt aan de basis van het tegendoelpunt. Laar is op dat moment niet attent genoeg op een inworp en wordt hiervoor pijnlijk afgestraft. Laar probeert nog een slotoffensief maar buiten een poging van ver komt het niet meer.

Zo eindigt de wedstrijd van onze U13 op een 2-2 gelijkspel. Volgende week staat een thuiswedstrijd op de agenda. Ze spelen dan tegen Sp. Eizeringen om 12u00. Supporters allen op post!!!