Wedstrijd datum:
zaterdag, 23 februari, 2019
Resultaat:
NVT

Vorige week was het een echt doelpuntenfestival. SK Nossegem werd toen huiswaarts gestuurd met een 21-4 nederlaag. Deze week wachtte een nieuwe uitdaging. Op en tegen KNV Keerbergen, een ploeg waar we nog niet tegen speelde. De selectie bestond deze week uit Stan, Senne, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn (c) en Wannes. De zon was weer volop van de partij, gelukkig want veel grassprietjes stonden er niet meer op het veld.

Laar begon met doelman Loeka, Senne, Lenn, Lenz en Wannes. Het begin was zeer slordig en er werd zoals vanouds op een hoopje gespeeld. Er viel dan ook weinig te beleven de eerste 5 minuten. Nauwelijks tempo in de wedstrijd en constant werden ballen doelloos weggetrapt. Toen Laar uiteindelijk een beetje breder ging spelen kwam de thuisploeg al vlug in de problemen. De eerste grote kans was dan ook meteen raak na 6’ spelen. Het was Lenz die het openingsdoelpunt liet noteren. Na 8 minuten spelen waagt Lenn zijn kans. Zijn schot wordt eerst nog gered door de doelman van Keerbergen, Wannes is echter goed gevolgd en tikt de 0-2 binnen. Geen minuut later zorgt opnieuw Wannes voor een doelpunt, 0-3. De thuisploeg lijkt aangeslagen en Laar profiteert optimaal. In de 10 minuut is het de beurt aan Lenn om te score, 0-4. Wanneer Senne zijn veter los is komt Stan hem even aflossen op het veld. Zijn eerste actie verzilverd hij onmiddellijk met een doelpunt, 0-5. Zo lijkt Laar weer op weg naar een monsterscore. Ze hebben de smaak goed te pakken en Lenn scoort nog voor het einde van het eerste blokje nog 4 doelpunten bij op amper 2 minuten tijd. Zo staat het al 0-9 na 15 minuten spelen.

Mathijs komt tussen de palen in het tweede blokje. Sibe en Stan lossen Lenn en Lenz af op het veld. We krijgen opnieuw hetzelfde beeld als in het eerste blokje. De wedstrijd is er eentje zonder tempo en Laar wordt zowaar in slaap gewiegd door de thuisploeg. Na 23 minuten spelen schrikken de supporters op wanneer de 10 van de wedstrijd gescoord wordt door Wannes. Laar probeert opnieuw wat meer te voetballen al is het best lastig. Sibe zorgt met 2 doelpunten voor de 0-12 tussenstand na 27 minuten. Voor de rust worden de supporters nog op hun wenken bediend door een zuivere hattrick van Stan, die zo de ruststand vastlegt op 0-15.

Na de pauze kabbelt de wedstrijd geleidelijk aan verder. Al wordt het best saai en zorgt het ervoor dat Laar met veel minder motivatie het veld opgekomen is dan voor de rust. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het zowaar de thuisploeg is die een doelpunt laat optekenen. Een heerlijke knal is onhoudbaar voor doelman Loeka. Laar schrikt even op, maar 2 doelpunten van Stan zorgen ervoor dat de rust en het trage tempo vlug terug is bij een 1-17 tussenstand. Lenn zorgt nog voor het einde van blokje 3 voor de 1-18. Ondanks alle pogingen en inzet lukt het Senne net niet om een doelpuntje mee te pikken.

Voor het laatste blokje probeert de coach de jongens nog te motiveren voor opzoek te gaan naar de 25 doelpunten. Het zorgt voor een iets hoger tempo in dit laatste blokje. Wannes is de eerste die de zoektocht naar 25 kracht bijzet. Loeka rond de 20ste van de middag af. De volgende die meehelpt is Sibe waardoor het na 51 minuten spelen 1-21 staat. Het aantal doelpunten van Laar van vorige week. Deze keer doen ze beter wanneer Wannes de 22ste laat optekenen. Sibe zorgt niet veel later met 2 doelpunten dat het doel binnen handbereik komt. Een wonderlijke trap van Mathijs wordt nog miraculeus gered. Zo komt de 25 er vooralsnog niet, en tot verbijstering van supporters en trainer wordt de wedstrijd gestaakt na 58 minuten. Zo eindigt de wedstrijd op 1-24.

Een mooie uitslag al was het spelbeeld veel minder dan de voorbije weken. Volgende week oefenen we vriendschappelijk thuis tegen KAC Betekom. We testen dan een eerste keer de 8vs8 die we volgend seizoen zullen spelen. De wedstrijd start uitzonderlijk om 10u00. Supporters allen op post!!!