Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 16 oktober, 2021
Resultaat: 
NVT

Waren er eerst zowel uit Werchter als uit Haacht annuleringen om het tegen onze Laarse groene U12’ers op te nemen deze zaterdag, toch bleek Peter nog een sympathiek ploegske uit de hoge hoed te toveren: Sint-Amands U12.

En zo staan onze boys, met kapitein Jelle op kop, op alweer een zonnige herfstzaterdag vlak bij de rechteroever van de Schelde in wat bekend staat als het op-één-na mooiste dorpje van België (na Laar uiteraard), voor wat zal blijken een aardig oefenmatchke voor beide teams.

Van bij de aftrap blijkt Sint-Amands een goed ploegske te zijn: fysiek en collectief sterk, en bijzonder dribbelvaardig. Het is meteen duidelijk dat dit geen gezellige wandeling langs de schilderrijke boorden van de Schelde zal worden. De verdediging van Laar staat dan ook meteen onder druk en krijgt een heleboel hoekschoppen tegen als voorgerecht. Gelukkig heeft de stage aan zee (lees: zeeklassen) keeper Lennert duidelijk goed gedaan, en hij weet voorlopig de netten schoon te houden.

Sterker nog, het is zowaar Laar dat als eerste scoort, en het is een redelijk specialleke: Jelle weet in de opbouw met een mooie, diepe pass Yoni te bereiken. Die drukt af van ver, het schot mist wel wat kracht, maar de keeper van de tegenpartij merkt te laat dat hij, in plaats van centraal in zijn doel, helemaal links staat opgesteld en laat in gedachten de bal naast gaan, … maar die rolt dus vrolijk in doel. 0-1 voor Laar!!!

Sint-Amands koud gepakt, maar het gelooft in eigen sterkte en drukt vrolijk verder Laar tegen het eigen doel. Keeper Lennert schudt evenwel nog steeds een aantal topreddingen uit de mouw.
Het is zowaar aan de overkant bijna eerder 0-2, maar Mauro Ve trapt net over en ook een mooi lobje van Loeka gaat net naast.

Maar dit liedje (‘De lichtjes van de Schelde’?) kan niet blijven duren, en daar is Sint-Amands: 1-1 wanneer een verre voorzet van dichtbij wordt binnen getikt, en 2-1 wanneer de bal wordt onderschept door hun beste speler (en look-a-like van De Bruyne), er volgt een mooie dribbel en een strak schot en de bal hangt tegen de touwen.

In het 2e kwartier hetzelfde scenario: Sint-Amands blijft baas op eigen veld, en scoort vrij snel ook de 3-1, via alweer De Bruyne junior.
Een koude douche voor de onzen, en we zien wat frustraties en holder-de-bolder wegtrappen vanuit de verdediging (daarbij ook niet geholpen door de nauwelijks aanspeelbare middenvelders en aanvallers, een blijvend werkpuntje)
Geleidelijk aan komt Laar toch wat in zijn ritme en wordt het een meer evenwichtige wedstrijd, maar het ontbreekt vooralsnog wat aan echte kansen.
Wel laat de zee-stage duidelijke sommigen echte zeebonken zijn: bij één van de schouder-tegen-schouder duels laat Bent zijn tegenstander net niet in de nabijgelegen Schelde belanden!!!

In de 2e helft blijft het spel evenwichtig: Sint-Amands combineert vlot en blijft levensgevaarlijk wanneer het voor Lennert opduikt, maar die keept nog steeds op een niveau waarbij hij Courtois op de bank houdt (Lennert mét stip na de match uitgeroepen tot ‘man-of-the-match’)
Aan Laar-kant gaat er steeds meer en meer dreiging uit van de kansen: Vince en Loeka missen eerst nog open kansen, maar dan is de aanluitingstreffer toch een feit op vrije schop, vlak voor doel.
Bent mag die nemen en interpreteert het begrip ‘onrechtstreekse vrije trap’ op bijzondere manier (en we moeten gevoelige lezers nu even waarschuwen): hij haalt vol uit na een tikje van Yoni, … en treft in eerste instantie een verdediger uit de muur (dezelfde speler trouwens die eerder net niet in de Schelde terecht kwam, met de groeten van Bent’s schouder), die gaat meteen plat tegen de grond - op een manier waarop zelfs de makers van Squid Game zouden opkijken – Bent aarzelt evenwel niet en haalt opnieuw uit, en deze keer gaat de bal wel tegen de touwen (de andere verdedigers wisten ondertussen wel beter en stoven weg voor ze ook onderuit werden gemaaid.)

Laar gaat hierna koortsig verder op zoek naar de gelijkmaker, maar een aantal kansen van onder andere Safwan, Bent en Loeka gaan net niet binnen.

En je kan het vervolg al raden, op een zoveelste vlijmscherpe corner van Sint-Amands volgt de 4-2.

In het 4e blokje geeft SK Laar nog niet op, maar nieuwe, grote kansen (Bent op de keeper en Mauro Ve op de paal) gaan er niet meer in.
Het is integendeel Sint-Amands dat met de 5-2 (met de kop) de kers op de taart van hun goed gespeelde match zet.

Helaas geen overwinning dus deze week voor onze toppers, maar wel een aangenaam kijkstuk voor beide supporter-clans.
En met volgende week een gelijkaardige, sterke tegenstander op het menu (team Overijse) was dit een goede oefenmatch om de werkpunten voor de trainingen deze week duidelijk te stellen.

Allen present volgende week zaterdag 11u15, op de Kerremansheide … in het mooiste dorpje van het land ;-)