Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 6 april, 2019
Resultaat: 
NVT

Na de knappe winst van vorige week tegen Vilvoorde City, stond er deze week een uitwedstrijd op zondag op en tegen Kessel-Lo op het programma. De selectie bestond deze keer uit Stan, Vince (C), Senne, Jelle, Sibe, Lenz, Lenn en Rune. De thuiswedstrijd eindigde op 10-9 dus zou het opnieuw wel eens een spannende wedstrijd kunnen zijn.

Deze week begonnen we aan de match met Jelle in doel. Verder stonden Senne, Lenn, Sibe en kapitein Vince aan de aftrap voor Laar. Het vroege uur (9u30) had er misschien iets mee te maken, maar de wedstrijd begon aan een gezapig tempo’tje. Laar kreeg het balbezit maar echte kansen kwamen er vooralsnog niet. Wanneer Lenn schiet vanuit een scherpe hoek, is de keeper verrast en is het eerste doelpunt van de wedstrijd een feit. Het signaal voor Laar om even door te duwen en niet veel later staat het al 0-2 door een doelpunt van Sibe. Lenn dartelt vrolijk in het rond en kapt regelmatig zijn tegenstander tureluurs. Wanneer hij dan ook nog eens het overzicht bewaard en Sibe voor doel ziet staan, levert hij de perfecte assist af en scoort Sibe gemakkelijk de 0-3. De thuisploeg neemt Jelle ook een paar keer onder vuur, maar Jelle is steeds attent. Senne zorgt ook vanachter voor veel recuperatie en zorgt dat er weinig doelgevaar komt van de thuisploeg. Toch weten ze te scoren en de 1-3 op het bord te zetten. Maar nog voor het einde van het eerste blokje zijn er opnieuw 3 doelpunten verschil wanneer Sibe zijn derde van de wedstrijd binnen legt.

Stan, Lenz en Rune komen het veld op bij het begin van het tweede blokje. Ook nu komt Laar nooit in de problemen, al drukken ze zelf weinig door. Rune gaat wel goed druk zetten en dwingt de verdediger een terugspeelbal naar zijn keeper te spelen. Deze verslikt zich hierin en zo staat het 1-5. Wanneer Lenn dan ook zijn kans waagt en de 1-6 scoort lijkt de wedstrijd voor de rust nog gespeeld.

In het begin van het derde blokje laat Laar zich in slaap wiegen en toont het weinig passie en motivatie, ondanks het vele geroep langs de kant, vallen ze echt in slaap. Jelle redt nog enkele pogingen maar kan het niet alleen oplossen. De thuisploeg profiteert optimaal van hun laksheid en zorgt dat het opnieuw wat spannend wordt tegen het einde van het derde blokje met de 4-6 tussenstand. Sibe is het slachtoffer en wordt na 40’ naar de kant gehaald. In zijn plaats komt Rune.

Na een donderpreek van de trainer zien we een scherper Laar bij het begin van blokje 4. Sibe is duidelijk geprikkeld en gaat nu vol de strijd aan. Hij weet dan ook met 2 doelpunten de 4-8 tussenstand op het bord te zetten. Lenz beslist de wedstrijd wanneer hij de 4-9 binnen schiet. Lenn blijft met assists strooien en ook Stan kan zo zijn doelpunt meepikken (5-10). Rune zet nog eens fel druk en opnieuw dwingt hij de tegenstander tot fouten. Hij straft het ditmaal zelf af door de 5-11 te scoren. Jelle, Sibe en Lenn mogen gaan rusten en Vince (keeper), Len en Senne komen nogmaals op het veld. Vince doet het prima in doel en schuift ook goed mee op. Zo krijgt hij een afvallende bal voor zijn voeten en probeert het met een heerlijke lob maar de keeper kan nog net redding brengen en zo een ‘wereldgoal’ te voorkomen. Pech voor Vince. Niet veel later redt hij tot 2 maal toe prachtig op de lijn, maar een derde keer is er te veel aan. Zo komt de eindstand op 6-11.

Ondanks een wedstrijd met minder goed voetbal dan de weken voorheen, kunnen onze gasten de overwinning vieren. Volgende week trekken we naar Nossegem en hopen dan onze reeks van 3 overwinningen verder te zetten. Supporters allen op post!!!