Resultaat:
NVT

Selectie : Xander, Tjenne, Hanne, Kobe P, Laure, Viktor (C), Lukas, Daan, Ilian, Thomas,
Lars, Shyann.

Na een lange reeks zonder wedstrijden door het slechte weer, stond er eindelijk weer eens voetbal geprogrammeerd op zaterdag. We moesten de verplaatsing maken naar de velden van Olve, een te duchtte tegenstander, aangezien we in de heenwedstrijd 2-3 achter stonden met de rust. Uiteindelijk konden we het toen nog rechtzetten en wonnen we nog met 6-3.

Kwam het door een lange tijd geen wedstrijden meer te spelen, of lag het aan iets anders, in ieder geval begonnen onze knapen bijzonder zwak en slap aan de wedstrijd. Het was de thuisploeg die de wet dicteerde en we kwamen maar moeizaam weg van ons eigen doelgebied. Gelukkig kon Xander enkele malen gepast tussenkomen zodat we ons gelukkig mochten prijzen dat het na 10 minuten spelen nog steeds 0-0 was.

De volgende 10 minuten kwamen we geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Toch bleven de grootste kansen voor de thuisploeg. Hanne, die ondertussen de positie van Xander tussen de palen had overgenomen, had een geweldige redding nodig om de 0 op het bord te houden. Een speler van Olve mocht namelijk door onze verdediging wandelen en kon ongehinderd uithalen. Niet veel later was er de volgende mogelijkheid voor de thuisploeg. Maar Hanne reageerde attent op de hoekschop en pakte de bal klemvast.
Uiteindelijk konden we een eerste keer dreigen, maar een kans van Daan ging naast en ook Lukas zag zijn poging ver naast gaan. Zo gingen we rusten met een brilscore.

In het begin van de tweede helft begon Laar beter te voetballen ook al leidde dit niet onmiddellijk tot grote kansen. Het bleef vooral een gesloten wedstrijd. Het was Lukas die met een actie de score openbrak. Maar ondanks de voorsprong bleef het toch opletten voor de thuisploeg die zich niet zomaar gewonnen wou geven.

In het laatste blokje moesten we zien stand te houden. Olve nam meer risico’s wat resulteerde in veel meer ruimte in hun verdediging. Niet veel later was het Lukas die met een lange bal naar Ilian een nieuwe aanval lanceerde. Ilian kon doorgaan en benutte de 2 tegen 1 situatie optimaal. Hij gaf de bal op het juiste moment richting Thomas die de bal in 2 tijden voorbij de keeper legde. 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. De thuisploeg had geen antwoord meer en de bezoekers kregen nog een paar kansjes via Thomas, Viktor, Ilian en Kobe P., maar er werd niet meer gescoord.

Zo wonnen we uiteindelijk met 0-2, al hadden we de eerste helft vooral het geluk aan onze zijde, toen de thuisploeg onze laksheid niet afstrafte. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal scherp en attent zijn. Nu zaterdag wacht de verre verplaatsing naar Patro Hoevenen, en dit op het vroege uur van 9u30.