Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zondag, 10 november, 2019
Resultaat: 
4-2

De dag voor Wapenstilstand moesten we de wapens opnemen tegen het 5de geklasseerde SC Mechelen. Onze tweede thuismatch in evenveel weken moest nu toch stilaan maar eens voor de kentering zorgen. Een eerste thuiswinst was écht wel noodzakelijk! Op verplaatsing pakten we de volle buit tot nu toe. Thuis liep het echter keer op keer mis.

SC Mechelen is geen nobele onbekende voor Laar. Twee seizoenen geleden speelden we deze derby in een reeksje lager. Mechelen kroonde zich dat jaar tot kampioen. Wij volgden hen vorig jaar naar de reeks waarin we nu aantreden. De burenstrijd wordt op het veld telkens op een faire manier op het scherp van de snee uitgevochten. Maar ernaast is er veel wederzijds respect! Zo hoort het te zijn!

Onze coach wijzigde de veldbezetting terug na de spektakelmatch van vorige week. Kris stond tussen de palen. Achteraan begon Lars op rechts. Matti en Thomas speelden centraal. Jekke begon links. Vorige week werden we in het middenveld overlopen. Niels kwam Koen, Gil en Calck dan ook bijstaan in een 4-mansmiddenveld. De twee centrale spitsen waren Max en Sebbe. Op de bank zaten Bram, Wim, Doblas en Sam die na een lange blessure terug zijn opwachting maakte bij de selectie.

De herfstzon spoorde beide ploegen niet aan tot aanvallend voetbal. Het was een gezapige, kansarme pot tijdens de eerste helft. Desondanks dat vielen er toch een aantal hoogtepunten te noteren. Laar had het betere van het veldspel zonder echt gevaarlijk te worden. Maar zoals het dit seizoen thuis al zo dikwijls gebeurde, kregen we na een kwartier spelen het deksel op de neus. De blauw-witte nummer 9 dook in de rug van onze verdediging de hoek in. Hij kreeg net iets te veel tijd om de bal terug te leggen op de rand van de 16-meter waar de inlopende Mechelse aanvallende middenvelder de bal in één tijd hard voorbij Kris trapte. 0-1 achter. En opnieuw was het een vermijdbare goal. Er moet korter gedekt worden op onze eigen backlijn.

Gelukkig bleef de achterstand niet lang op het bord staan. Na een fout op Sebbe in de buurt van het Mechelse doelgebied zette Thomas zich achter de bal. Onderweg raakte de bal de muur verdween zo achter de bezoekende doelman. Het mag al eens meezitten ook!

Kort nadien deed Sebbe ook zijn duit in het zakje. De onzeker spelende keeper van de Maneblussers loste niet voor het eerst een schot van Max vanuit de tweede lijn. Sebbe was goed gevolgd en trapte Laar op voorsprong. Elke kans leek tijdens de eerste helft wel in een goal omgezet te worden. Zo scoorden beide ploegen nog één keer voor rust. De 2-2 was wéér een schoolvoorbeeld van een strontgoal. Achteraan bij Laar werd de bal niet goed weggewerkt en in het geharrewar zette een Mechelaar zijn voet tegen de bal. Gelukkig scoorden we zelf net voor rusten de 3-2. Bij dit doelpunt waren er toch wel weer een aantal gelijkenissen met onze tweede goal. Alweer loste de keeper een schot uit de tweede lijn. Onze goed gevolgde kapitein maakte zijn tweede goal van de dag. Hij nam hiermee toch wel revanche na de moeilijke match van vorige week! Een aantal Mechelse spelers claimden nog buitenspel. Maar volgens Thomas zelf stonden er nog zeker twee blauw-witte spelers achter de bal.

Ook de tweede helft begon voortvarend voor Laar. Een foute terugspeelbal belandde in de voeten van Sebbe en hij faalde niet oog in oog met de doelman. De 4-2 gooide de match op slot. Mechelen was niet bij machten om ook maar een kans af te dwingen. Laar daarentegen kreeg nog een grote kans langs Sebbe. Hij mocht nog eens alleen op de keeper afgaan. Hij koos echter de verkeerde optie en trapte zelf in plaats van de bal af te spelen naar zijn goedgevolgde broer of naar Niels. Onze vier bankzitters kwamen ook nog tussen de lijnen. Maar de onmacht van Mechelen zorgde ervoor

dat we een relatief rustige tweede helft afwerkten. Kris moest een aantal keren gepast tussenkomen. Maar wereldreddingen moest hij niet uit zijn mouw schudden.

De eerste thuisoverwinning was dan ook meteen een zekerheid. Eindelijk, na zes pogingen!

Deze 3-punter zorgt ervoor dat Laar zich handhaaft aan de bovenkant van de brede middenmoot. Volgende week komt er opnieuw een stevige test aan tegen Seja. Zij staan nog één plaatsje hoger dan wij op dit moment. Daar kunnen we volgende week verandering in brengen! Een overwinning zou het MOSSELFEEST van de club (bij deze nog wat reclame) enkel nog wat leuker maken!

- 15de minuut 0-1
- 18de minuut 1-1: Thomas
- 27ste minuut 2-1: Sebbe
- 35ste minuut 2-2
- 45ste minuut 3-2: Thomas
- 56ste minuut 4-2: Sebbe