dinsdag, 16 februari, 2016
Resultaat:
23-3

Bij SK-Laar spelen heel wat meisjes voetbal. Ze kunnen goed hun mannetje staan tussen de jongens. Het idee werd gelanceerd om ook eens een aantal meisjesmatchen te spelen tegen andere meisjesploegen uit de buurt. Onze meisjesploeg bestaat uit Emma N., Cami, Lore, Jente, Emma V.C., Kari en Charlotte. Een coach hadden we snel gevonden, Geert Claes is de man die de meisjes van SK-Laar tot knalprestaties zou leiden.

De eerste kandidaat-tegenstander werd snel gevonden, namelijk de meisjes van de "Red Boys" van St.-Katelijne Waver. De heenmatch werd gespeeld op 13/1 in de Elzestraat. Er werd 5 tegen 5 gespeeld op een klein veldje, 4 keer 15 minuten (volgens de regels van Belgische voetbalbond). Tijdens de eerste 15 minuten werd er niet gescoord. Toch toonden de meisjes van SK-Laar zich wel de baas op het veld. Veel meer balbezit en de bal werd mooi rondgespeeld. Na de rust begonnen de doelpunten dan wel te vallen. Het werd uiteindelijk 0-16 met doelpunten van Jente, Emma en Cami. De sfeer was optimaal, supporters (met toeters) stonden de meisjes luidkeels aan te moedigen. Dit resulteerde in prachtig samenspel en een overdonderend resultaat!!!

Op 16/2 stond dan de terugmatch op de velden van SK-Laar op het programma. De meisjes van St.-Katelijne Waver zakten met heel wat supporters af, maar ook SK-Laar had heel wat sympathisanten opgetrommeld. Nu ging het volgens de regels van onze bond (2 keer 30 minuten, 7 tegen 7 en op een groter veld). Mia was de scheidsrechter. Deze keer vielen de doelpunten al veel sneller. Het was moeilijk om de tel bij te houden. De meisjes van St.-Katelijne Waver scoorden ook. Het werd uiteindelijk 23-3. We waanden ons even supporters van de Red Flames. Wat een prestatie!!!! Een hele dikke proficiat aan de spelers, coach en supporters, het was een prachtige match om naar te kijken.

Ondertussen werden er ook al plannen gemaakt voor een vervolg. Binnenkort spelen de meisjes van SK-Laar tegen de meisjes van FC Perk. Liefhebbers zijn altijd welkom!