zaterdag, 7 maart, 2020
Resultaat:
NVT

Na een weekendje zonder voetbal door de vele neerslag, konden we dit weekend toch ons derby spelen tegen FC Zemst. Het was de vijfde keer dat we hun partij gaven. De vorige 4 werden 3 keer gewonnen door ons. Voor Laar waren Stan, Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Sibe, Lenz, Lenn, Elias, Bent en Lars van de partij.

Laar was nog steeds gebeten door de frats van Zemst op de benefiet. Ze stuurde toen hun A-ploeg af om ons een rammeling te komen verkopen. Het gaf hun nu een boost om er vanaf het eerste fluitsignaal volledig voor te gaan. Met Loeka, Stan, Lars, Jelle, Lenn, Sibe, Bent en Vince begint de thuisploeg eraan. Zemst schrikt zich een hoedje en Laar voetbalt mooie vlotte combinaties bij mekaar. Het levert verschillende goede mogelijkheden op, maar Laar doet zichzelf te kort en staat na 3 uitstekende mogelijkheden na 5 minuten spelen nog steeds op 0-0. Ondanks dat de bal er voorlopig niet in wil, blijven ze verder druk zetten op de bezoekers. Het resulteert uiteindelijk in een doelpunt, al was het een drietrapsraket die eraan te pas kwam. Eerst schiet Vince de voorzet van Bent tegen de paal, een tweede poging van hem vliegt tegen de dwarsligger. Sibe waagt poging drie en ziet de bal tegen de netten belanden. Een oververdiende 1-0 op het scorebord. Laar moet de greep een beetje lossen en Zemst steekt stilaan de kop aan het venster. Na 11 minuten wordt er knap afgewerkt op een hoekschop door hen en staan de bordjes weer in evenwicht. Het antwoord van de thuisploeg is er onmiddellijk, Vince werkt de bal in doel en zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong.

Bij het begin van het tweede blokje komen Lennert, Elias, Senne en Lenz tussen de lijnen. Het levert weer een sterke start op van de larenaars en komen onmiddellijk tot grote kansen. Lennert ziet zijn poging uiteenspatten op de dwarsligger, maar ook deze keer is er iemand goed gevolgd. Lenn tikt hem beheerst binnen en zo staat het 3-1. Zemst beseft dat het beter moet spelen en gaat dit ook geleidelijk aan doen. Ze vechten hun terug in de wedstrijd en slagen erin de aansluitingstreffer te maken na 26 minuten spelen. Lenz en Elias komen nog tot een doelkans, maar de bezoekende keeper heeft niet al te veel moeite met hun pogingen. In de 29ste minuut een hoekschop voor de bezoekers. Telkens zijn deze gevaarlijk. Hij is nu kort bij doel getrapt en een misverstand tussen Stan en Loeka staat gelijk aan de 3-3. Zo duiken we de rust in en is vooral Zemst zeer gelukkig met deze tussenstand. Als het 6-3 zou geweest zijn, konden ze niet veel zeggen, want Laar had wel degelijk genoeg overwicht en kansen.

Bij het begin van blokje 3 zien we een furieus Laar. Het voetbalt de ene na de andere kans bijeen, maar telkens worden ze afgeblokt, gered of slecht afgewerkt. Na 37 minuten spelen zet Zemst een counter op en zo komt de spits alleen op Lennert af. Die werkt goed af en zet de bezoekers op voorsprong. Wat zonde, de eerste keer in dit blokje dat ze aan ons doel zijn en het is bingo. Gelukkig zorgt het niet voor een mentale dip. De thuisploeg blijft verder druk zetten en Vince kan een bal binnenlopen en de bordjes weer in evenwicht brengen. Na 43 minuten spelen zet Bent zijn ploeg weer op voorsprong, 5-4.
Met nog 15 minuten te spelen blijft de spanning te snijden in deze geladen derby. De duels zijn fel maar zonder er echt over te gaan. Dit van beide kanten en de ref laat ze doorgaan. Wanneer Bent een hoekschop perfect voorbrengt, kopt Sibe de bal fantastisch tegen de touwen en ontploft de Laararena een eerste keer. Ook bij de supporters is er duidelijk veel stress en spanning. Met een 6-4 voorsprong blijft Laar de ruimte die er nu komt optimaal benutten. Dit mogen we niet meer weggeven en wanneer Loeka na 54 minuten de 7-4 binnenschiet is de winst stilaan een zekerheid. Toch geven de bezoekers hun niet zomaar gewonnen en komen op drie minuten van het einde op 7-5. De bezoekende coach vuurt hun nog eens volledig aan. Ze komen opnieuw aanvallen, maar onze verdedigers zijn attent. Wanneer Stan de bal kan onderscheppen uit de spits zijn voeten, zet hij Bent op weg naar doel met een sublieme dieptepas. Bent, die een hele wedstrijd al een gesel was met zijn snelheid voor de verdedigers van Zemst, werkt perfect af, 8-5. Plots tummelt, de trainer van Zemst klaagt aan dat er nagetrapt is en dat dit al een hele wedstrijd aan de gang zou zijn. Hij roept zijn ploeg bij hem en weigert de wedstrijd nog verder te spelen. Om de gemoederen niet verder op te hitsen, leggen we ons hierbij neer. Aangezien de wedstrijd gespeeld was (8-5) en er maar 2 minuten meer te spelen waren. Het verbaasde ons dan ook wanneer we vroegen of hij de speler die natrapte kon aanduiden, dan kwam er geen reactie. Ook niet toen ze met de rust op een gevleide 3-3 stonden, kregen we niets te horen…

Soit, een oververdiende zege voor onze toppers. Het was een wedstrijd met vele duels, maar dit hoort er zeker bij met een derby. Achteraf hoorden we van de speler op wie nagetrapt zou zijn, dat hij gewoon slecht neergekomen was na een duel. Knap van zijn eerlijkheid. Laar oogde scherp en Bent was nachtmerrie voor Zemst. Al moeten we in de toekomst toch iets vlugger onze kansen afmaken. Vandaag liep het goed af, maar zo zullen er vroeg of laat nederlagen volgen die misschien niet terecht zijn. Volgende week spelen we op Vilvoorde City. De wedstrijd start om 11u15. Supporters allen op post!!!