Wedstrijd datum:
zaterdag, 25 januari, 2020
Resultaat:
NVT

Met een ongeslagen reeks in 2020 kwamen onze toppers vol goede moed afgezakt naar de kerremansheide voor een volgende opdracht. Deze keer een tegenstander waar we nog nooit tegen speelden. KCS Machelen was de bezoekende ploeg. Laar had een beperkte selectie deze week doordat sommige spelers op Chiro weekend waren. Senne viel nog met ziekte uit. Jelle (C), Lennert, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn, Elias, Bent en Lars waren van de partij om het beste van zichzelf te geven.

Jelle, na enkele weken afwezigheid door ziekte opnieuw van de partij, nam plaats in doel. Lars, Lennert en Lenz zorgde voor de defensie. Op het middenveld kregen we Lenn, Sibe en Bent, met voor hun Mathijs als spits. De bezoekers begonnen fel en na 2 minuten kregen we al een eerste tegendoelpunt. Onmiddellijk gezangen op de tribune bij de bezoekende supporters en het bracht onze toppers wat uit hun evenwicht. De tegenstander maakte hier optimaal gebruik van en na 7 minuten spelen stond het al 0-3. Een ware afstraffing leek in de maak. Toch bracht Lenn weer hoop en geloof in de ploeg door tegen te scoren. Machelen reageerde gevat en scoorde vrijwel meteen de 1-4. Toch moesten ze het tempo laten zakken en kreeg Laar geleidelijk aan voet aan grond. Het begon de bezoekers vast te zetten aan hun eigen doel en wanneer Mathijs een bal onderschept van de keeper staat het nog voor het einde van het eerste blokje 2-4.

Elias komt in de ploeg bij het begin van het tweede blokje. Lennert wisselt met Jelle van positie en gaat het doel verdedigen. Laar vecht zich terug in de wedstrijd en krijgt stilaan de bovenhand. Toch moet het zich gewonnen geven wanneer een vrije trap van op de zijkant geweldig wordt binnengetrapt door de Machelaars. Genoeg, denken onze groen-witte hemden. Nu is het voor ons. Plots zien we een geweldig offensief van onze ploeg en Bent wakkert het vertrouwen aan door te scoren vanuit een scherpe hoek. De aanvalsgolven van de thuisploeg volgen elkaar in sneltempo op. Ze krijgen plots de ene na de andere hoekschop, maar spijtig genoeg zonder resultaat. Een mooie lobpas van Lenn brengt Sibe alleen voor de keeper. Deze neemt de hoge bal met de binnenkant van zijn linkse voet en zet zo de keeper op het verkeerde been. Hij scoort de aansluitingstreffer, 4-5. Nog zijn onze toppers niet uitgeraasd. Ze blijven druk leggen op de bezoekers en na 27 minuten spelen zet Bent, wanneer de doelman van Machelen opnieuw in de fout gaat, de bordjes weer in evenwicht, 5-5. Elias komt niet veel later net niet bij de bal om te scoren. Ook een trap van Lenn wordt nog onschadelijk gemaakt door de doelman. Zo gaan we rusten bij een 5-5 tussenstand.

Bij het begin van het derde blokje zien we een wedstrijd dat opnieuw in evenwicht is. Beide ploegen proberen elkaar wat te bestoken, maar we zien vooral een strijd op het middenveld deze keer. Laar lijkt het deze keer voor elkaar te hebben en nemen stilaan de controle over de wedstrijd. Wanneer het spel plots wordt stilgelegd voor een schoen die uit is van een bezoekende speler, komt het spel terug op gang met een scheidsrechtersbal voor Machelen, onze spelers aarzelen even en zetten niet onmiddellijk druk op de bal. De voorzet die volgt valt pal voor de aanvaller van Machelen en die zet ze terug op voorsprong. Een domper.

Zo starten we het laatste blokje met een miniem verschil. Alles kan nog en de coach pompt ze nog eens vol vertrouwen. We zien onze toppers een ware strijd leveren op zoek naar de gelijkmaker. Een trap van Bent wordt halvelings gered door de keeper, waardoor de bal in Lenn zijn voeten belandt. Hij is echter verrast dat zijn poging hoog over gaat. Een schotje van Elias gaat juist naast de verkeerde kant van de paal. In minuut 54 gebeurt het dan toch, Sibe trapt van ver de 6-6 tegen de netten. Laar blijft doorduwen met hun laatste krachten en op 4 minuten van het einden komen ze zowaar een eerste keer op voorsprong. Bent rondde een voorzet van Sibe af en scoorde zijn hattrick, 7-6. De tank is echter volledig leeg bij onze gasten en het worden nog lastige minuten. Lenz moet compleet moegestreden het veld verlaten en de beperkte wisselmogelijkheden laten zich stilaan voelen. De druk kan niet meer op elke bal gezet worden en zo haalt de captain van Machelen nog eens zijn zwaar schot boven, waar Lennert geen verhaal tegen heeft. Zo lijkt een gelijke stand het einde van de wedstrijd te halen, maar de bezoekers ronden een perfecte tegenaanval goed af en nemen de zege mee naar Machelen.

Een waar spektakelstuk kregen de supporters te zien. Niemand die nog een stuiver gaf na 10 minuten spelen, dat we nog zo’n spannende ontknoping zouden krijgen. Maar wat een mentaliteit toonden onze toppers vandaag. Echt zuur voor hun, en zeker al helemaal op het einde van de wedstrijd, dat ze zich toch moesten gewonnen geven. Las we dit elke week kunnen brengen gaan we nog veel plezier beleven. Hopelijk knopen we zaterdag opnieuw aan met de winst. We trekken dan naar Boortmeerbeek. We speelden al 2 keer dit seizoen tegen hun, en konden 2 keer winnen (3-11 en 4-3). Onze toppers zullen waarschijnlijk wel voor de drie op drie gaan. De wedstrijd start om 9u30, supporters allen op post!!!