Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 31 augustus, 2019
Resultaat: 
NVT

Zaterdag 31 augustus was het startschot van de nieuwe competitie. Voor onze jongens
Stond er een thuiswedstrijd tegen KFC Meise als eerste opdracht geprogrammeerd.
Met dit nieuwe seizoen kregen we ook enkele nieuwe gezichten te zien. Zo kwamen Bent Lennert en Lars er nieuw bij. Ook nieuw dit seizoen is dat we niet langer 5 tegen 5 spelen, maar dat we 8 tegen 8 spelen. Het beloofd dus een uitdagend seizoen te worden.
De selectie bestond deze week uit Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Mathijs (C), Sibe, Lenn, Bent en Lars.

Na 2 voorbereidingstornooien, wilden we nu toch eens onze kunsten stilaan omzetten richting resultaat, zodat we niet in een negatieve spiraal terecht komen zoals in het verleden wel eens het geval was. We begonnen eraan met Loeka in doel, Lars, Senne en Jelle als verdedigers, Lenn als spelverdeler en in de aanvalslinie stonden Bent, Mathijs en Sibe.

De thuisploeg begon eraan met volle moed en drukte Meise meteen achteruit. We konden ze goed vastzetten zonder echt gevaar te creëren. Senne liet de eerste grote kans van het seizoen optekenen, maar zijn schot ging naast. Lenn was enkele minuten later wel trefzeker. Laar bleef doorduwen en Bent legde na 10 minuten de 2-0 tegen de touwen. Meise begon er nu sporadisch uit te komen, maar Loeka voetbalde attent mee. Lars en Jelle hielden achteraan vrij gemakkelijk stand. Na 13’ zette Sibe, Laar op een 3-0 voorsprong. Net voor het einde van het eerste blokje strafte Meise een foutje in de verdediging van de thuisploeg af en zo stond het na een kwartiertje voetballen 3-1.

Laar bracht Lennert en Vince in de ploeg en begon sterk aan het tweede blokje. Een uitstekende 1-2 tussen Sibe en Lenn die het dan ook nog eens verzilverde in een doelpunt. Meise vocht terug en zorgde ervoor dat Laar het stilaan moeilijker kreeg. De 4-2 Volgde dan ook vrij snel. De wedstrijd was nu in evenwicht en we kregen veel middenveldspel, met soms wel chaotische toestanden waaraan we zeker verder moeten werken. Wanneer Sibe dan toch eens een poging waagt van ver, lost de bezoekende keeper en is Vince er als de kippen bij om de 5-2 binnen te leggen. Toch is het Meise dat het laatste feit van de eerste helft laat optekenen door nog eens tegen te scoren. Zo gaan we rusten met een 5-3 tussenstand.

Na de pauze staat Jelle tussen de palen. Hoe sterk we begonnen aan de 2 vorige blokjes, in het derde viel hier niets meer van te zien. De bezoekers scoorde de aansluitingstreffer, 5-4 en de spanning was volledig terug. Laar vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg weer enkele kansen. Mathijs zet zich eens door, maar zijn poging gaat naast. Ook Bent toont zijn scorend vermogen en schiet zelfverzekerd de 6-4 binnen. Dit gaf de bezoekers een mentale tik. Een hoekschop van Bent wordt ei zo na binnen geduwd in eigen doel door een spelers van Meise, maar de dwarsligger brengt redding. Wanneer Sibe een vrije trap richting de 2de paal brengt en Lenn de 7-4 binnen schiet, lijkt de wedstrijd gespeeld na drie blokjes.

In het vierde blokje zien we Vince nog eens als doelman voor de thuisploeg. Het kwik is ondertussen richting de 30° aan het klimmen en dit is aan de spelers duidelijk te zien. Alles gaat in een trager tempo en sommige krijgen het stilaan lastig. We worden dan ook een paar keer op snelheid gepakt door de bezoekers uit Meise, maar Vince is vastberaden om zijn netten schoon te houden. Aan de overkant zien we opnieuw Bent die een hoekschop voorbrengt en weer is het een speler van de bezoekers die de bal naar eigen doel verlengd. Deze keer geen redding van het doelkader, maar de 8-4 dat een feit wordt. Het is ook meteen de eindstand van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

De aanpassing naar meer spelers en een groter veld lijkt onze gasten op het eerste gezicht beter te liggen. Ook de nieuwkomers deden het niet onaardig. We zagen dingen waarop we verder kunnen bouwen, maar zagen ook wel de vele minder goede dingen waaraan verder gewerkt moet worden. Volgende week trekken we richting Leuven, waar we Oud-Heverlee Leuven zullen bekampen. De wedstrijd start om 15u00. Supporters allen op post.