Wedstrijd datum:
zaterdag, 23 november, 2019
Resultaat:
NVT

Na de nederlaag van vorige week, wilden onze jongens deze keer de overwinning binnen halen. De vorige wedstrijd tegen Boortmeerbeek eindigde in een 3-11 overwinning voor de groen-witte hemden. De selectie bestond uit Stan, Vince, Senne, Lennert, Loeka (C), Sibe, Lenz, Lenn, Bent en Lars. Elias en Jelle vielen met ziekte nog uit de selectie. Met 10 spelers en een koel zonnetje begonnen we om 10 uur aan de wedstrijd. Met een speciale gast aan de aftrap. Onze ex-speler Vic kwam de wedstrijd op gang trappen.

Vince begon deze keer tussen de palen. Stan, Lars en Senne werden gebruikt voor de defensieve taken. Sibe was deze keer de mid-mid, Loeka en Lennert op de offensieve vleugels. Bent als spits. Het leek dus een haalbare kaart te gaan worden na de vorige ontmoeting. Maar niets was minder waar. De bezoekers zaten er vanaf het eerste fluitsignaal kort op en gaven weinig tijd en ruimte aan Laar. Het was een leuke strijd die vooral in het middenveld werd gespeeld. Als Laar de bal had kon het via Sibe regelmatig het spel van vleugel verleggen, waar er ruimte lag voor Lennert of Loeka aan de andere kant. Zo komen er een paar voorzetten die best gevaarlijk zijn, maar er niet voldoende op gereageerd wordt voor doel. Ook is er telkens veel volk van de bezoekers die fel inzakken voor eigen doel. Op de tegenaanval zijn de bezoekers een paar keer zeer gevaarlijk, maar Vince staat gelukkig goed te keepen. Zo staat het na 10 minuten nog steeds 0-0. Laar duwt door en krijgt enkele goede mogelijkheden voor te scoren. Maar zowel Bent, Loeka en Sibe missen de kansen. Ook Lennert is er nog dicht bij maar raakt de lat. Met nog 1 minuut te spelen krijgen we een ideale omschakeling te zien bij Boortmeerbeek. Ze ronden het af en openen zo de score. 0-1 is even schrikken voor onze toppers, maar een logisch gevolg als je zelf weer te veel kansen nodig hebt om te scoren.

Bij het begin van het tweede blokje komen Lenn en Lenz in de ploeg. De thuisploeg is van plan om te scheve situatie snel om te zetten. We zien nu een dominant voetballend Laar en Bent zorgt niet veel later voor de gelijkmaker. Boortmeerbeek ziet af en plooit en kraakt nu aan alle kanten. Laar blijft maar doorduwen en niet veel later is Lenn er als de kippen bij om de 2-1 te scoren. De thuisploeg is nu helemaal los en na 26 minuten spelen schiet Sibe de 3-1 tegen de netten. Kansen komen er nog voor Lenz en Bant maar scoren zit er voor de rust niet meer in.

Na de pauze zien we een aanpassing bij de bezoekers. Ze gaan specifiek mandekking spelen op onze mid-mid, Sibe. Hierdoor krijgen we het moeilijk en komt er regelmatig dreiging van de bezoekers. Laar komt er nog moeilijk uit en is plots een heel pak minder dominant dan voor de rust. Ook vinden ze moeilijk nog de ruimte en worden onze offensieve vleugels Loeka en Lennert veel korter gedekt dan voor de rust. Een aanpassing dat resultaat opleverde voor de bezoekers. De aanvalsgolven van Laar waren volledig verdwenen. Maar ook echt gevaarlijk zijn de bezoekers niet. Toch valt de 3-2 plots uit de lucht, waardoor hun geloof in een goede uitslag opnieuw toeneemt. Wanneer enkele minuten later Senne dan ongelukkig uitverdedigt naar het midden, is de gelijkmaker een feit. Laar probeert net voor het einde van het derde blokje toch nog op voorsprong te komen, maar Lennert treft andermaal de dwarsligger. Ook Sibe dribbelt zich nog eens een weg naar doel, maar wordt professioneel net op tijd foutief gestopt. Uit de vrije trap die volgt wordt het schot van Lenn gered door de goede doelman van de bezoekers.

Met nog 15 minuten te spelen is het weer een razend spannende strijd. Laar past zijn systeem een beetje aan en Lenn wisselt de Sibe op de mid-mid positie. Boortmeerbeek heeft al veel gegeven en moet terug meer achteruit. We noteren op een gegeven moment 6 hoekschoppen voor de thuisploeg op 5 minuten tijd. Toch komt er niks uit. De bezoekers smijten hun voor elke bal, en als ze hem missen hebben ze nog een uitstekend sluitstuk staan tussen de palen. Met nog 4 minuten te spelen krijgt Lenz plots een zee van ruimte om centraal op te rukken. Hij besluit ondanks zijn goede positie om niet zelf te schieten, maar te combineren. Sibe krijgt hem toegespeeld, maar mist zijn schot een beetje, waardoor het een opraper voor de doelman van Boortmeerbeek lijkt. Loeka is echter goed bij de pinken en raakt de bal net voor de doelman hem klemvast heeft nog aan, waardoor deze in doelpunt eindigt. Zo staat Laar weer op voorsprong. Met nog enkele minuten te spelen, blijven ze verder op zoek gaan voor nog meer doelpunten. Dit is niet zo slim en hierin moeten ze nog verder leren en groeien, om een wedstrijd met een nipte voorsprong beter en rustiger uit te spelen. Zo komen Stan en Lars nog enkele keren in een prangende fase terecht met een 1 tegen 1 duel. Een verre hoge bal lijkt zelfs helemaal roet in het eten te gooien. Stan raakt hem verkeerd en de bal vliegt naar ons eigen doel. Lars probeert om zijn beurt om hem weg te koppen, maar raakt deze ook verkeerd en Vince riep niet snel genoeg. Onze keeper smijt zich met de verdedigers voor de bal en deze verdwijnt gelukkig net naast ons doel. Zo eindigt deze partij op een 4-3 stand.

Na 2 blokjes waar er degelijk en met zijn momenten goed breed werd gespeeld was 1 ding zeer duidelijk. Kansen moeten beter en vlugger afgemaakt worden, maar dit zeggen ze ook bij een Brusselse paars-witte ploeg dacht ik. Gelukkig kunnen wij wel wat meer winnen. Met 9 overwinningen op 13 competitiewedstrijden, gaan we er volgende week vol voor om de kers op de taart te zetten. Het zal niet simpel worden met een vroege uitwedstrijd (9u30) op SK Nossegem, aangezien de vorige ontmoeting eindigde op 4-13. Supporters allen op post!!!