Wedstrijd datum:
zaterdag, 26 oktober, 2019
Resultaat:
NVT

Na de mooie 2-15 overwinning van vorige week op Meise, stond er nu een thuisduel tegen Oud Heverlee Leuven op de planning. De vorige ontmoeting eindigde op 7-1 voor de Leuvenaars, dus was het een zware klus die te wachten stond. Vanaf woensdag werd er al gecoacht aan het mentale om het geloof in eigen kunnen te laten toenemen. Er waren toen nog wat twijfelende handjes in de kleedkamer na de training op de vraag of we konden winnen tegen OHL. Vrijdag was iedereen overtuigd dat het kon, mits de nodige inzet. De selectie bestond deze keer uit Stan, Jelle, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn (C), Bent en Lars. Voor de wedstrijd nog even de vorige ontmoeting analyseren op het bord. Met een tekening wisten ze al voldoende wat er de vorige ontmoeting verkeerd was. We gaven ze toen veel te veel ruimte, zei een attente spelersgroep.

Laar begon met Loeka in doel. Verder kregen we Stan, Lars, Jelle, Lenn, Lennert, Lenz en Sibe aan de aftrap. Laar begon zeer scherp en geconcentreerd en we kregen meteen een echte wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het was elkaar wat aftoetsen. Laar gaf ze deze keer geen ruimte. Een eerste grote mogelijkheid komt er voor de thuisploeg. Het is Lenn die de keeper een eerste keer tot actie dwingt. Onze opstelling/strategie was een beetje aangepast aan de tegenstander. Zo speelde Sibe als spits bij balbezit en moest hij Lenn assisteren als middenvelder als we de bal niet hadden. Zo creƫerde Laar een mannetje meer op het middenveld en dit loonde. Leuven geraakte er voetballend niet uit en Laar recupereerde de bal telkens zeer snel. Lenz liet een nieuwe mogelijkheid optekenen maar ook deze keer zonder succes. Wanneer Leuven er toch eens doorkwam in het middenveld stonden Stan en Lars telkens paraat om het duel aan te gaan. We gaven dan ook weinig kansen weg. Toch zijn het de bezoekers die zowaar op voorsprong komen in de 12de minuut. Balverlies van Stan bij het uitverdedigen levert Leuven een kans op en ze benutten het kleine foutje optimaal om de score te openen. Toch blijft Laar verder doen op hun manier. Ze voetballen een nieuwe kans bijeen, maar Sibe ziet zijn poging langs de verkeerde kant van de paal belanden. Zo staat het na 15 minuten 0-1.

Bij het begin van het tweede blokje komen Bent en Mathijs in de plaats van Jelle en Lennert. Opnieuw zien we een sterk Laar. Een hoekschop van Bent zorgt voor paniek bij de bezoekers, maar ze krijgen de bal toch weggewerkt. Lenn stuurt in de 22ste minuut Bent weg langs de flank. Die zet voor en Sibe komt net te laat om binnen te tikken. Het lijkt de rode draad van het seizoen te worden, dat we te veel kansen nodig hebben om tot score te komen. 2 minuten later schiet Lenn naar doel, de keeper redt in eerste instantie maar heeft de bal niet goed vast. Sibe, die goed gevolgd is profiteert hiervan en tikt de verdiende 1-1 binnen. Laar blijft nu stevig doorduwen en Lenn waagt nog eens zijn kans met een lage trap, maar de keeper van Leuven is attent. Op 3 minuten van de rust kent Laar pech. Een trap uit de tweede lijn van Leuven vliegt van de ene paal tegen de andere paal en rolt door de stevige wind uiteindelijk net over de doellijn. Net voor rust krijgt Matthijs nog de kans op de gelijkmaker. Het schiet de bal vanuit het geharrewar voor het Leuvense doel en deze gaat centimeters langs de paal naast. Zo trekken we na een heerlijke pot voetbal met 1-2 de rust in.

Na de pauze heeft Laar het voordeel van de harde wind. Maar het nadeel hiervan is dat er te veel gespeculeerd werd op een verre doeltrap van Loeka en er minder over de grond gespeeld werd. Er vliegen dan ook verschillende uittrappen van onze keeper onmiddellijk over de achterlijn van de bezoekers. In minuut 34 noteren we nog een verdienstelijke poging van Lennert. Wanneer Loeka met een verre uittrap Sibe bereikt, neemt die de bal aan en legt hem binnen naast de keeper. 2-2 en de kerremansheide ontploft zowaar. De geweldige sfeer zorgt ervoor dat Laar de laatste 5 minuten van dit blokje een heuse aanvalsgolf inzet. Het duwt Leuven volledig terug en krijgt zowaar kans op kans. Maar zowel Bent, Lenn, Lennert en Sibe komen net niet tot score.

Met nog 15 minuten te spelen neemt de spanning bij de supporters toe. Er wordt dan ook uit volle borst vocale steun geboden door de talrijk aanwezige supporters aan de thuisploeg. Het is duidelijk dat Laar al veel gegeven heeft om weinig ruimte te geven aan hun tegenstander. Ze verliezen dan ook stilaan de greep op de wedstrijd en moeten vooral ondergaan nu. Loeka staat met zijn momenten in een schietkraam, maar hij zorgt ervoor dat Laar vooralsnog overeind blijft met een paar ongelofelijke, geweldige reddingen. Leuven voelt dat Laar aan het kraken is en blijft verder aanvallen. De lat en de paal brengen andermaal redding voor onze groen-witte hemden. Maar de strijdlust dat Laar toont zorgt ervoor dat ze zichzelf terug in de wedstrijd brengen. Zo kunnen ze een paar keer goed omschakelen bij het veroveren van de bal en zetten de bezoekende keeper een paar keer aan het werk. In minuut 58 gaan plots alle alarmbellen af, wanneer Leuven een vrije trap krijgt voor een terugspeelbal die Loeka opraapt. Gelukkig levert de vrije trap niks op, buiten de oooooe en aaaaaai bij de thuissupporters. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel. In het begin van de blessuretijd krijgt Laar nog een hoekschop. Deze levert geen onmiddellijk gevaar en wordt weggewerkt door Leuven. Stan recupereert de bal en geeft mee aan Lenn op de flank, hij kapt zijn man uit en ziet Bent vrijstaan aan de tweede paal. Hij geeft hem perfect voor en Bent aarzelt niet om de 3-2 heerlijk binnen te schieten. De kerremansheide ontploft andermaal en davert op zijn grondvesten, wat een ontlading.
Leuven mag nog aftrappen en nog even spelen, maar wanneer de bal buiten gaat klink het verlossende eindsignaal en volgt er een enorme ontlading en gelukzaligheid bij spelers, trainer en supporters.

Wat was dit een fantastische en memorabele wedstrijd van onze toppers. Zonder meer de beste uit hun bestaan. Ze waren dan ook enorm fier en trots op elkaar, hun verdiende beloning voor het harde werk dat ze allemaal al leverde. Ook degene die er zaterdag niet bij waren, zij zorgden op training er ook voor dat iedereen beter wordt. De eerste 2 blokjes en het einde van het derde blokje was een collectieve prestatie die gezien mocht worden. Er stond een TEAM dat strijdlust toonde en voor elkaar door het vuur ging. Achteraf vernamen we dan ook nog eens van de tegenstander dat ze al hun wedstrijden al gewonnen hadden en vandaag hun eerste nederlaag was van het seizoen was. Volgende week trekken we naar Keerbergen. Thuis wonnen we wel met 11-6, maar elke wedstrijd moet opnieuw gespeeld worden. Hopelijk weer met de steun van onze GEWELDIGE SUPPORTERS langs de kant. De wedstrijd start om 12u.