Wedstrijd datum:
zaterdag, 12 oktober, 2019
Resultaat:
NVT

Na de mooie collectieve prestatie van vorige week tegen Boortmeerbeek, was Nossegem de tegenpartij van dienst. Het zou geen gemakkelijke tegenstander worden hadden we al geanalyseerd. De Laarse selectie bestond deze keer uit Stan, Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn, Mauro(C) en Bent.

Vol vertrouwen begonnen onze gasten aan de wedstrijd. Ze starten met Jelle in doel, Stan, Lennert en Senne in de verdediging. Sibe, Lenn en Bent vormde het middenveld en Mauro was de diepe spits. De bezoekers vlogen er stevig in. Het stond dan ook al na 6 minuten spelen 0-2. Laar vocht voor wat het waard was, maar was niet opgewassen tegen deze ploeg. Het was vooral schade beperken, maar toch liep de score naar het einde van het eerste blokje al op tot 0-4.

Bij Laar kwam Loeka, Mathijs, Vince en Lenz in de ploeg. Ook de bezoekers moesten wisselen en dit was duidelijk zichtbaar. De wedstrijd was veel meer in evenwicht. Het gaf Laar vertrouwen en ze namen geleidelijk aan de wedstrijd in handen. Sibe, tot 2 maal toe, en Loeka misten de kansen om de nul van het scorebord te vegen. Zo stond het na 20 minuten spelen nog steeds 0-4 achter. Een nieuw kansje van Mathijs was het startschot voor een nieuwe aanvalsgolf van de thuisploeg. Loeka schoot vanuit een schuine hoek de 1-4 binnen. 1 minuut later stond het al 2-4 via Sibe. Het was meteen het 900ste doelpunt van de ploeg. Laar on fire en Sibe maakte niet veel later de aansluitingstreffer. Lenn kwam dicht bij de 4-4 maar een redding van de keeper van Nossegem zorgde ervoor dat hun voorsprong standhield. Op de tegenaanval scoorden zij dan de 3-5. Laar gaf zich echter niet gewonnen en Lenn zette via een mooie actie de 4-5 op het scorebord. Hij ging met de rust in zicht op zoek naar de 5-5, maar Mathijs ging ongelukkig op zijn pad staan, waardoor we de rust introkken met een 4-5 tussenstand.

Laar was gewaarschuwd dat Nossegem waarschijnlijk weer op hun sterkste ging beginnen en paste hier en daar de opstelling wat aan om het verschil te kunnen beperken. Maar we waren echter niet opgewassen tegen het blauw-witte geweld. Al vrij snel slikten we opnieuw 2 doelpunten. Kopjes gingen naar beneden en het werd mentaal ook zwaar. De bezoekers profiteerde hier optimaal van om de score op te drijven. Het stond zo na 45 minuten 4-11.

Vol goede moed gingen onze jongens nog op zoek naar enig eerherstel. Maar ook nu werden er weer te veel kansen gemist. Lenz, Mauro, Sibe en Bent misten verschillende kansen. Aan de andere kant vlogen er nog 2 binnen, waardoor de einduitslag op 4-13 kwam te liggen.

Het was overduidelijk dat we het eerste en derde blokje overvleugeld werden. Maar de reactie van het tweede blokje mocht toch gezien worden. Het enige minpuntje dat te vaak terugkomt is de efficiƫntie voor doel. Als we onze kansen beter afmaakte konden we zeker dubbel zoveel doelpunten maken. Winnen zat er zeker niet in, maar we moeten hier toch beter mee omspringen, vond de trainer achteraf. Volgende week start de terugronde. We trekken dan richting Meise. De wedstrijd start om 11u15. Elias zal dan ook zijn debuut maken voor onze ploeg. Supporters allen op post!!!