Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 25 september, 2021
Resultaat: 
NVT

Thriller: (afgeleid van het Engelse to thrill, in vervoering brengen) een spannend verhaal waarin de nadruk ligt op actie en gevaar. Het doel is de lezer of toeschouwer voortdurend in spanning te houden. Een thriller kan een roman zijn, een film of een toneelstuk.

… aldus Wikipedia, maar ondertussen weten de aanwezige toeschouwers dat een méga-thriller ook El Clásico tussen ‘Real Laar-drid’ en ‘FC Zemst-elona’ kan zijn!
En ook deze editie bleek minder geschikt voor hartpatiënten …

Al weken vooraf keken de spelers van beide ploegen (de meesten klasgenoten, buren, etc) uit naar 25 september, en van bij het eerste fluitsignaal gaat het al meteen vlot heen en weer tussen 2 vrij gelijkwaardige ploegen. Aan beide kanten hebben de verdedigers de handen vol met de fluks opstomende aanvallers van de tegenstander en worden beide doelmannen meermaals getest.

De beste kansen zijn voor de thuisploeg, maar de Zemste keeper keept een puik eerste kwartier en houdt zijn ploeg recht. Na één kwartier staan de bordjes nog gelijk: 0-0, maar de talrijk opgekomen supporters kregen al meteen waar voor hun gratis inkom.

In het 2e blokje krijgen we eenzelfde spelbeeld: prima spel en goede kansen aan beide kanten, maar doelpunten blijven uit.
… tot SK Laar een meer dan mooie aanval uit de hoge hoed tovert: keeper Emile passt naar nieuwkomer Arnaud, dan gaat het naar Stan die Mauro Ve op de linkse flank aanspeelt, en die weet de bal mooi mee te geven in de loop van de doorgelopen Loeka die vrij op doel kan afstormen en de bal beheerst links in de korte hoek naast de keeper binnentrapt!
1-0 voor de thuisploeg!

Het spel blijft evenwichtig (zelfs ‘op punten’ is er nauwelijks een verschil tussen beide ploegen toe te kennen: de beste kansen zijn eerder voor SK Laar, maar de Zemste counters doen telkens alle alarmbellen afgaan), maar de stand tot aan de rust wijzigt niet meer (ook al had het op dat moment even goed al iets à la 8-8 kunnen staan).
Het belooft een spannende 2e helft te worden, waarbij het nog alle kanten uitkan voor beide ploegen.

En ook het 3e kwartier blijft ongemeen spannend: ook nu krijgt SK Laar de beste kansen (met Vince in een hoofdrol), maar de bal wil maar niet tegen de netten. Ook FC Zemst gelooft duidelijk in het eigen kunnen en blijft aartsgevaarlijk in de omschakeling (iets te vaak daarin geholpen door een mindere opbouw of meteen verloren intrappen bij SK Laar)

In het 4e kwart bereikt de suspense een hoogtepunt: Geen van beide ploegen denkt aan plooien en we krijgen een zinderende finale!
SK Laar belegert nu werkelijk het Zemstse doel, maar je raadt het al op zo’n moment: plots is het voor de thuisspelers en talrijke supporters schrikken wanneer FC Zemst in een paar minuten op en over SK Laar gaat: keeper Lennert had hiervoor al een paar keer wonderlijk redding gebracht, en ook bij de 1-1 weet hij eerst nog het schot te blokken, maar de aanvaller van Zemst is eerst op de bal en tikt de (verdiende) gelijkmaker binnen. Vrijwel meteen daarna weet Zemst bij een vrije schop te profiteren van wat verwarring bij SK Laar en dwarrelt een schotje ongrijpbaar voor Lennert in de kruising: 1-2!

Een koude douche voor onze thuisploeg, maar de kopjes gaan niet omlaag bij SK Laar. Het blijft zoeken naar een doelpunt en krijgt goeie kansen, helaas zonder goede afloop … tot een hardwerkende Loeka zich op het middenveld nog eens op gang trekt, goed zijn verdediger weet af te houden, kan aanleggen en ….. binneeeeeeuh!
2-2, de Kerremansheide davert zodanig dat Hilda in de kantine nog net wat glazen kan vastgrijpen voor ze uit het rek trillen!

En nog is het niet gedaan: Integendeel, SK Laar gooit alle mogelijke power in de strijd en de belegering van de Zemstse bunker bereikt nu D-Day proporties, … maar de bal wil maar niet tegen de netten !!!!

We eindigen bij 2-2, de talrijke supporters (van beide ploegen) kregen een intense wedstrijd te zien tussen 2 ploegen die ervoor gingen en redelijk aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen mogen met gepaste trots huiswaarts keren.
Well done, boys!

Het is nu al uitkijken naar de terugwedstrijd! En die er komt er al sneller dan verwacht, want door wat forfaits geven beide ploegen volgende week elkaar opnieuw partij.

El Clásico tussen ‘Real Laar-drid’ en ‘FC Zemst-elona’,
wordt vervolgd ….