Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 9 oktober, 2021
Resultaat: 
NVT

Of de weergoden het extra in de verf wilden zetten, weten we niet echt, maar waar het mistige ochtendgrijs eerder op zaterdagochtend symbool stond voor de wat grijze prestatie tegen Zemst vorige week, zo klaarde letterlijk de hemel open boven en op het veld voor SK Laar U12 tegen Huldenberg.
De talrijke supporters kregen een mooie overwinning van de thuisploeg (onder leiding van kapitein Jelle) voorgeschoteld, extra gekruid met goed spel op alle posities én een bal die vlot en snel werd rondgespeeld.

Van bij de aftrap is het al duidelijk dat SK Laar gebrand is op een sterke prestatie: meteen zien we druk naar voor en wordt Huldenberg vastgezet voor eigen doel.
De openingstreffer hangt de hele tijd in de lucht, de beste kans zien we wanneer in de geconcentreerd spelende defensie Jelle de bal goed onderschept en met een mooie dieptepas Lennert alleen op doel kan afsturen. Die twijfelt niet en trapt op doel, … maar het schot belandt tegen de paal.
Het eerste blokje eindigt uiteindelijk zoals het begonnen is, bij 0-0.

Een zelfde scenario zien we in het 2e kwartier: Het overwicht is voor SK Laar en de counters van Huldenberg worden vroeg en vlot geneutraliseerd door onze verdedigers.
En plots is er dan toch de 1-0 voor de thuisploeg, wanneer Bent een hoekschop rechtstreeks binnen krult. Even is er nog twijfel of dit een geldig doelpunt is, maar scheidrechter Kris weet meteen feilloos artikel 17 van het voetbalwetboek te citeren (‘Vanuit een hoekschop kan rechtstreeks gescoord worden, maar alleen in het doel van de tegenpartij, mijn gedacht!’) en keurt uiteraard het doelpunt goed.

Vervolgens krijgt Mauro 2 grote kansen, maar zijn linkervoet heeft vandaag duidelijk wat last van ‘nietscooritis’.
Meteen daarna is het wel raak wanneer Sibe een afvallende bal strak binnenschiet.
Rusten doen we dus bij een verdiende 2-0 voorsprong.

In het 3e blokje gaat de thuisploeg verder op het elan en verdubbelt het de score:
- eerst weet Sibe in het geharrewar na een hoekschop zich goed vrij te kappen en met links in de korte hoek binnen te trappen.
- daarna is het de beurt aan Mauro: nog steeds niet geholpen door zijn sputterende linker, legt hij dan maar eens aan met rechts … en ziet de bal heerlijk mooi naast de paal in doel verdwijnen!

Het laatste blokje start met schoten tegen de paal voor beide ploegen (Lenz in het geval van de thuisploeg).
Vervolgens zien we de eerredder van een verdienstelijk verderknokkend Huldenberg: bal valt voor de voet van een speler in de 2e lijn, die legt aan en de bal gaat strak tegen de touwen. De kreten van blijdschap om ook te kunnen scoren, wekken ook bij de thuissupporters de nodige sympathie op.

Tenslotte valt er aan beide kanten daarna telkens nog één doelpunt: Loeka weet een mooie combinatie mooi af te ronden, zijn strakke schot zoeft net onder de deklat in doel, 5-1!
Daarna weet Huldenberg dan toch eens een bal van onze verdediging af te snoepen en werkt hun speler mooi af, en staat de 5-2 eindscore op het bord.

Een knappe reactie van ons team dus: mét inzet, sterk en geconcentreerd op alle posities, als team, gebruikmakend van het hele veld en bij momenten met behoorlijk mooie combinaties.

Dit smaakt naar meer! Tot volgende week, in en tegen Sint-Amands