Wedstrijd datum:
zaterdag, 6 november, 2021
Resultaat:
NVT

Na een weekje of 3 zonder wedstrijden door het allen welgekende virus was het uiteindelijk weer zover. De U12 spelers van SK Laar hadden zoveel honger naar een wedstrijd, dat er onmiddellijk 2 georganiseerd werden. Een test om te zien of ze dit vaker kunnen doen, zodat iedere speler van Laar zoveel mogelijk speelminuten kan voetballen. Het was KV Zuun die het ging opnemen tegen onze groen-witte hemden. Het team dat het veld opgestuurd werd was als volgt: Emile in doel, Safwan, Yoni, Vince, Mauro VE, Mauro VR, Lennert en Sibe als veldspelers. Kapitein van dienst was Yoni.

Ondanks de koude temperaturen op het vroege aanvangsuur stonden de spelers van Laar goed opgewarmd aan de aftrap. Ze legden meteen een paar mooie combinaties op het veld wat onmiddellijk toch al voor wat doelgevaar zorgden, jammer genoeg stond hun kanon nog niet op scherp. Na 7 minuten spelen steekt de thuisploeg nog een tandje bij en zien ze bij Zuun enkele kruisraketten voorbijvliegen van Mauro VE. Het doel is te klein en de raketten landen telkens op de schoolgrond. Ook Vince, Sibe en Safwan proberen de score nog te openen in het openingskwartier, maar ondanks een mooie voetballende prestatie met heel veel samenspel, staat het nog steeds 0-0. Het is Laar zelf dat zich bijna in de voet schiet. Sibe speelt hard terug op zijn keeper Emile en die mist de controle. Gelukkig dwarrelt de bal naast de paal buiten. Een klein schrikmomentje net voor het einde van het eerste blokje.

Loeka komt in de ploeg, net als testspeler Mauro B. De druk van de thuisploeg neemt in dit tweede blokje geleidelijk af. Gevaarlijk, want net als Zuun denkt dat de aanvalsgolven voorbij zijn, vind Yoni het net na een mooie actie van hem, 1-0. Na 20 minuten werken uiteindelijk het oververdiend doelpunt. De bezoekers hebben echter geen zin om hun gewonnen te geven en maken tegen de gang van het spel, vrij snel de gelijkmaker. Loeka weet echter nog eens te scoren, waardoor Laar de rust in trekt met een kleine voorsprong, 2-1.

Na de rust krijgen we hetzelfde beeld als in de eerste 2 blokken. Laar combineert heel goed met zijn momenten en veroverd telkens heel snel de bal waardoor de druk weer behoorlijk toeneemt op het Zuunse doel. Mauro VR trapt de bal naar voor en Safwan opent vervolgens zijn rekening in Laar met zijn eerste goal, 3-1. Wanneer een zeer sterk spelende Vince de bal opnieuw weet te onderscheppen van zijn tegenstander, zien we het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Vince speelt in op Lennert die in 1 tijd voorbrengt. Yoni raakt de bal net niet hard genoeg, waardoor het geen schot wordt maar een pass op maat voor Mauro VE die de bal keihard binnenknalt, 4-1. Wat een heerlijk doelpunt was dat!

Met nog 15 minuten te spelen, lijkt Laar de winst vast te hebben, zeker wanneer Safwan zijn tweede van de dag laat optekenen en voor de 5-1 zorgt. Zuun weet ook nog eens te scoren maar het is uiteindelijk Yoni die zijn knappe wedstrijd beloond met een tweede doelpunt en zo de 6-2 eindstand vastlegt.

Mooie prestatie toppers! Het vertoonde spel zorgde dat de kou snel vergeten werd bij de supporters.