NVT

Selectie : Xander, Tjenne, Kobe P, Viktor, Lukas, Kobe DB, Daan (C), Ilian, Thomas,
Maxim, Kjell, Lars, Shyann.

Na een welverdiende winterstop stond er op 9 januari de eerste opdracht van 2016 op het programma. We mochten het nieuwe jaar starten met een thuiswedstrijd en Groenenhoek was de ploeg van dienst.

Vanaf het begin was het Laar dat het spel dicteerde en Groenenhoek tot verdedigen verplichte. Daan liet het eerste gevaar optekenen in de wedstrijd, maar zijn poging raakte niet tussen de palen. Het was Ilian die de eerste goal van de groen-witte hemden liet optekenen in 2016. Hij had de smaak van de doelpunten opnieuw te pakken en niet veel later liet hij zijn 2de al optekenen. Zo stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord na 10 minuten.

Ook in het tweede blokje kregen we hetzelfde spelbeeld, al kwamen de bezoekers nu toch af en toe is opzetten richting Xander. Maar Tjenne heerste in de verdediging en werd perfect bijgestaan door Kobe P. Shyann bleef vooraan de tegenstanders afmatten. Ook Viktor liet zien dat hij steeds beter in vorm komt. Maar ondanks alle inspanningen werd er niet meer gescoord voor de rust.

Laar begon wervelend aan de tweede helft. Supporters die iets te lang bleven hangen ‘voor het soepke’ tijdens de rust waren er aan voor de moeite, en miste zo het derde doelpunt van de thuisploeg. Ilian rondde zo zijn hattrick al vlug af en mocht een rijtje zakken, waardoor Lukas op het middenveld zijn gangen mocht gaan. Hij begon al onmiddellijk met een solo door de bezoekende verdediging, maar kwam nog niet tot score. Uitstel van executie echter want niet veel later was het toch prijs voor hem.
Met een 4-0 op het scorebord liet Laar even begaan en reageerde niet attent genoeg op een snel getrapte hoekschop van de bezoekers, waardoor hun speler vrij mocht uithalen naar ons doel. Xander had geen schijn van kans en zo kwam er na meer dan 100 minuten zonder tegentreffer een einde aan de reeks van Xander. Hij was echter niet uit zijn lood geslagen, want enkele ogenblikken later stond groenenhoek weer in scoringspositie, maar hij pakte uit met een geweldige redding en duwde de bal in hoekschop.

Met nog 10 minuten te gaan vond de thuisploeg, dat de bezoekers genoeg hadden laten zien en namen zelf het spel terug in handen. We zagen een paar mooie momenten van bal in de ploeg houden van de thuisploeg. Er werd al eens een balletje rustig gecontroleerd, terug gespeeld, bewijs hiervan was een mooie actie tussen Ilian en Kobe P. Het zijn de eerste stappen, maar stilaan krijgen we het toch te zien, al is er nog wel wat werk aan, sprak een tevreden coach na de wedstrijd. De larenaars wouden de score verder aandikken en duwde het gaspedaal nog een keer in. Kansen voor Shyann (gered), Daan (op de lat) en Kjell (nipt naast) in 1 fase was het bewijs. Ook Lars en Thomas kregen nog een gelegenheid tot score, maar het was uiteindelijk Daan die de score, net voor affluiten, vastlegde op 5-1.

Een mooi begin van 2016, hopelijk trekken we die lijn nog lang door. Volgende week te beginnen meteen wedstrijd op en tegen Stabelino, aftrap 9u30. Supporters allen op post!!!!