Resultaat:
NVT

Selectie: Xander, Lukas, Maxim, Tjenne, Kobe P, Ilian (C), Kjell, Lars, Thomas.
Geblesseerd: Kobe DB (ziek)

Na de eerste competitienederlaag van vorige week, wouden we weer aanknopen met een overwinning. Makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de tegenstander van deze Belgica was. Zij hadden namelijk gewonnen tegen VDP, de ploeg die ons vorige week nekte.

Om 11u30 stonden onze mannen paraat. Maar ze waren niet onmiddellijk bij de les en gaven het initiatief aan de bezoekers. We gaven ze teveel ruimte waardoor ze lekker naar voren konden voetballen. Op een hoekschop werd er slim gespeeld door Belgica en zochten perfect de vrijstaande man, die de 0-1 maar binnen te trappen had. Het leek erop dat dit het signaal was voor onze gasten om er meer inzet in te brengen. Al kwamen we er moeilijk uit. Kleine pogingen van Kobe P en Ilian bleven zonder succes, maar het gaf de mannen moed. We kwamen nu sterker in de wedstrijd en bij een tweede poging van Ilian liet de keeper van Belgica de bal doorglippen en kon Kjell makkelijk de gelijkmaker binnen tikken.

Na een korte pauze was het spelbeeld in evenwicht en ging het lekker heen- en weer, wat de amusementswaarde voor de supporters enkel ten goede kwam. Maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een kleine misser in de korte hoek van Xander werd genadeloos afgestraft. Maar onze gasten lieten het er niet bij en niet veel later was het opnieuw Kjell die de bordjes in evenwicht bracht. Maxim kon ook nog is uithalen vanop afstand, maar zag de poging naast gaan. Zo trokken beide ploegen de rust in met een 2-2 stand.

In het begin van de tweede helft is het vooral Laar dat de wedstrijd in handen neemt. We drukten Belgica weg en bleven nu veel meer op hun helft voetballen. Maar het was steeds opletten met hun snelle omwisselingen van verdediging naar aanval. Toch waren de kansen voor de groen-wit hemden vele gevaarlijker. Ilian haalde op een voorzet van Lars verschroeiend uit, maar zag zijn poging uiteenspatten op de paal. De 3-2 hing in de lucht, alleen moest ze nog vallen. Niet veel later brengt Lukas met een geweldige pass, Ilian opnieuw in schietpositie, maar die besluit deze keer pal op de keeper. Nog was de druk niet geweken voor de bezoekers. Kjell bediende Lars die in 1 tijd uithaalde, maar zijn poging eindigde pal in het gezicht van de doelvrouw. Zo bleef het na 30 minuten nog steeds 2-2.

Met nog 10 minuten te gaan was het nog steeds Laar dat het laken naar zich toe wou trekken. Lukas haalde uit en zag zijn poging naast gaan. Kobe P zijn poging ging er hoog over en Thomas kwam een stapje tekort om te besluiten. Maar wat het spreekwoord zegt: “wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus.” was ook deze keer van toepassing en op een uitbraak van Belgica scoorden ze de 2-3. Maar op het moment dat de hoop er stilaan uitging, is het Ilian die de bordjes weer in evenwicht bracht. Laar zette, met nog 2 minuten te gaan, alles op alles en zelfs doelman Xander rukte nog mee op. Scoren lukten echter niet meer en zo bleven we uiteindelijk op een 3-3 stand steken.

Met iets meer geluk en betere afwerking hadden we dit duel zeker kunnen winnen. Maar 3 keer een achterstand ophalen is ook wel een mooie prestatie. Nu woensdag spelen we een tornooi op KV Mechelen, zaterdag wacht de volgende competitiewedstrijd op het veld van Valaarhof. Supporters allen op post!!!