Wedstrijd datum:
zaterdag, 16 maart, 2019
Resultaat:
NVT

Na de nederlaag van vorige week tegen Werchter, hoopten we weer op de winst vandaag. Tegenstander van dienst was KRC Boortmeerbeek. De selectie bestond deze keer uit Jelle, Senne, Sibe, Loeka, Wannes, Lenz, Vince en Stan.

We begonnen aan de match met Jelle in doel. Verder stonden Senne, Sibe, Wannes en Vince tussen de lijnen voor Laar. De wedstrijd kon voor Laar niet beter starten Sibe maakte in de eerste minuut al het openingsdoelpunt. Jelle hield achteraan de netten schoon met de hulp van Senne. Wannes en Vince kregen nog enkele kansen om te scoren, maar het was enkel Sibe die nog voor het einde van het eerste blokje nog 2 maal de netten raak trof. De bezoekers konden hun score openen net voor het einde van het blokje. Zo stond het 3-1 na 15 minuten.

We zien in het tweede blokje dezelfde blits start van de Larenaars. Lenz vergroot al vlug de voorsprong tot 4-1. Na 20 minuten scoort Sibe zijn vierde van de dag. Maar na slechte communicatie krijgen de bezoekers een doelpunt voorgeschoteld en komt de stand op 5-2. Lenz opent nog eens goed op Sibe en die scoort de 6-2. De thuisploeg speelt heel goed samen en kantelt soms van kant om een aanval op te zetten. Dit zien we wanneer Loeka naar Sibe past, die vervolgens aan de andere zijkant Lenz aanspeelt. Die zet voor en Loeka komt een teen tekort om te score. Niet veel later ziet hij zijn poging tegen de paal uiteenspatten. Sibe lukt nog wel een doelpunt voor de rust. Zo bedraagt de score met de rust 7-2.

Na de pauze is het Stan zijn moment. Hij zet zich stevig door en scoort de 8-2. De thuisploeg beseft dat de zege binnen is en laat de aandacht verslappen. De bezoekers grijpen deze kant en komen vlug terug tot 8-5. Gelukkig schieten onze groen-witte hemden op tijd wakker en scoren Wannes en Vince nog voor het einde van het derde blokje en zo staat het na 45 minuten spelen 10-5.

Wanneer Sibe in minuut 49 de score nogmaals vergroot tot 11-5 lijkt de klus geklaard. Zeker wanneer er niet veel later nog een eigen doelpunt te noteren valt bij de bezoekers. Met 12-5 en nog 5 minuten te spelen haalt Laar de keeper naar de kant om zo verdediger Senne mee te laten opschuiven, zodat hij ook zijn doelpuntje kan meepikken. Sibe staat dan wat als beschermer van de goal op het veld. Wanneer een bal over de lijn gaat en het spel direct opnieuw start, is Sibe niet op tijd terug en komen de bezoekers de eindstand vastleggen op 12-6.

Mooie collectieve prestatie van onze ploeg. Al was het vooral in de eerste 2 blokjes. Nadien was het niveau duidelijk minder. Volgende week spelen we op en tegen Sp Statie Haacht. De wedstrijd start om 12u00. Supporters allen op post.