Wedstrijd datum:
zaterdag, 9 februari, 2019
Resultaat:
NVT

Na 2 weekends zonder voetbal, gooiden de weergoden deze keer geen roet in het eten en konden we nog eens genieten van voetbal op zaterdagmiddag. Benieuwd of we de goede prestatie van enkele weken geleden tegen Boortmeerbeek konden doortrekken. Er stond nu een wedstrijd thuis tegen KVC Kessel-Lo 2000 op de agenda. De wind was stevig van de partij en zou dan ook de wedstrijd een beetje beïnvloeden. Laar rekende deze week op Vince, Jelle, Loeka, Sibe, Lenn, Wannes en Mauro. Senne viel af door ziekte.

De thuisploeg begon met Loeka in doel, Jelle ging de verdediging voor zijn rekening nemen. Lenn en Sibe bevolkte de vleugels en vooraan kregen we Mauro in de spits. We begonnen aan de wedstrijd met tegenwind en moesten dan ook stevig doorvoetballen. Maar ondanks deze factor begonnen de gasten heel goed aan de wedstrijd. Lenn kreeg een eerste mogelijkheid, maar de keeper was attent op zijn poging. Laar eiste de bal op en de bezoekers geraakte moeilijk in de wedstrijd. Mauro zijn schotje ging naast en Sibe zijn poging strandde in het zijnet. Kessel-Lo kwam niet verder dan enkele schermutselingen voor het doel van Loeka, maar zonder echt groot gevaar. Jelle kreeg dan ook niet zoveel werk te verduren. Sibe opende na 12 minuten de score met een goede interceptie op het uitvoetballen van Kessel-Lo. Zo leek Laar met een kleine voorsprong het eerste blokje af te sluiten, maar niets was minder waar. In de 14’ maakte de bezoekers de 1-1.

In het tweede blokje kwamen Wannes en Vince, Jelle en Mauro aflossen. Laar beukte zich tegen de wind naar een veel hoger tempo. Het resulteerde al meteen in een doelpunt voor Vince. Niet veel later was het Sibe die de score verder omhoog bracht. Met 2 treffers snel na elkaar, en een zoveelste hattrick stond het al 4-1. Laar combineerde degelijk tot goed op sommige momenten en durfde ook het spel laten kantelen van links naar rechts. De bezoekers kraakten langs alle kanten en kregen geen duel meer gewonnen. Vince zorgde met de 5-1 voor een speciaal momentje, het was namelijk het 700ste doelpunt van de ploeg. Lenn wou ook niet ontbreken op het scorebord en vlamde de 6-1 tegen de touwen. Net voor de rust ligt een misverstand tussen keeper Loeka, Lenn en Sibe aan de basis voor een tegentreffer. Met een beetje communicatie onderling had dit voorkomen kunnen worden, maar verder was dit een van de betere blokjes die we al te zien kregen dit seizoen.

De wedstrijd leek gespeeld met de rust, nu dat Laar ook nog eens de wind in hun voordeel kreeg. Jelle kwam tussen de palen te staan. Lenn, Sibe, Wannes en Mauro namen de veldposities voor hun rekening. De thuisploeg kwam echter veel te slap uit de kleedkamer en Jelle was niet attent bij een eerste kans in de tweede helft. Geen schijn van kans en zo werd de score 6-3. De larenaars scoorden echter snel de 7-3 met een doelpunt van Sibe. De wedstrijd leek zo gespeeld te zijn, maar niets was minder waar. We kregen het omgekeerde beeld van voor de rust te zien. Nu was het Laar dat geen voet meer aan wal kreeg. De bezoekers lieten de groen-witte hemden alle hoeken van het veld zien. Jelle kende geen superdag en de bezoekers scoorden aan de lopende band. Zo kregen we na 3 blokjes een tussenstand van zowaar 7-7.

Na een donderspeech van de trainer beseften de spelers dat ze nog eens alles moesten geven voor de winst binnen te halen. Vince en Loeka kwamen in de plaats van Mauro en Wannes. De wedstrijd kreeg terug meer evenwicht en Laar toonde zich nu veel meer strijdvaardiger dan in het vorige blokje. Duels werden nu op het scherp van de snee gespeeld. Lenn deed er alles aan op de beste bezoeker af te stoppen. Het waren felle duels maar Lenn stond duidelijk zijn mannetje. Sibe probeerde zich nog eens door te zetten maar werd onderuitgehaald op het moment van zijn aanzet tot schot. De scheids fluite echter niet en dit tot frustratie van Sibe. Net op dat moment kreeg Lenn een bal van kortbij tegen het gezicht. Ze stonden beide met tranen in de ogen op het veld maar beten door. Ze toonden zich mentaal sterk. Lenn veroverde enkele tellen later de bal en scoorde de 8-7. De voorsprong was echter van korte duur, opnieuw was Kessel-Lo daar om vrijwel meteen de 8-8 te score. Toen op 4 minuten van het einde de bezoekers de eerste keer voor kwamen in de wedstrijd, leek het over en uit. Maar zo dachten de spelers van Laar er niet over. Loeka zag zijn schot voor de gelijkmaker uiteenspatte op de paal. Toch gaven ze hun nog niet gewonnen. Een rommelfase voor het Kessel-Lo’se doel bracht een verrassende trap van Loeka en de keeper grabbelde ernaast. Zo toch de gelijkmaker. Met nog 1 minuut te spelen leek dit spektakelstuk te eindigen zonder winnaar. Tot plots Sibe nog een dribbel uit zijn voeten schudde en de 10-9 binnen trapte. Nog een prangende fase voor het Laarse doel, maar Jelle pakte de bal en het leverde gelukkig voor de groen-witte hemden geen doelpunt meer op voor de bezoekers.

De opluchting was dan ook groot met het laatste fluitsignaal bij de spelers, trainer en supporters. Wat was dit een thriller van formaat. Door een heel zwak derde blokje maakte we het onszelf verschrikkelijk moeilijk oordeelde de trainer. Maar eind goed, al goed konden we dit winst pakken. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Dan tegen SK Nossegem om 12u30. Supporters allen op post!!!