Resultaat:
NVT

Selectie : Xander, Tjenne, Kobe P, Maxim, Lukas, Kjell, Ilian, Lars, Daan en Thomas
Geblesseerd : Viktor en Laure

Onze 3de competitiewedstrijd was er eentje tegen Olve. Met2 overwinningen op zak was het vertrouwen groot. Op eigen veld gingen we dan ook op zoek naar een 3de zege op rij.

Om 10u floot Peter de wedstrijd op gang. Misschien kwam het door het vroege uur, maar beide ploegen begonnen met een gezapig tempo aan de wedstrijd. Laar kreeg als het ware de bal van de bezoekers en trokken er geleidelijk mee naar voren. Daan zette zich een eerste keer door en kreeg de bal tot bij Lukas, die zijn schot tegen de netten zag vliegen. De bezoekers waren nog niet wakker geschud na dit doelpunt en niet veel later was het Daan die gewoon door de verdediging mocht gaan en zo zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen legde. 2-0 voor Laar en het leek een gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Laar had alles onder controle tot ze gingen klungelen voor eigen doel. Tjenne liet de bal liggen voor keeper Xander, maar die reageerde niet attent genoeg en in plaats van de bal in de handen te nemen, trapte hij hem nonchalant weg in de voeten van een tegenstander die niet twijfelde en de aansluitingstreffer scoorde. Zo stond er een 2-1 score op het bord na 10 minuten.

De thuisploeg nam het nadien iets te gemakkelijk op en we rekende altijd op een ander die het werk zou gaan doen. De bezoekers profiteerde hier optimaal van en niet veel later was de gelijkmaker een feit. Het gaf een boost aan de bezoekers die vervolgens bleven doorgaan op hun elan. Het was steeds langs hun rechtervleugel dat het gevaar gecreëerd werd. Het is dan ook geen verrassing dat de bezoekers niet veel later 2-3 voor staan. Kjell krijgt nadien nog wel een mogelijkheid, maar ziet zijn poging hoog over gaan. Zo staat het bij de rust 2-3.

Na een donderpreek in de kleedkamer zien we plots een heel ander beeld van de thuisploeg. Ze vechten voor elke bal en trekken vol in het offensief. Ilian zet zich sterk door en schiet de gelijkmaker binnen. Het geeft hem blijkbaar een heleboel vertrouwen en neemt het initiatief om de ploeg vooruit te sturen. Niet veel later scoort hij zijn 2de van de wedstrijd en neemt Laar de leiding terug over. En in nog geen 5 minuten tijd rond Ilian zijn zuivere hattrick af en brengt de score op 5-3. Laar blijft nu kansen opstapelen en Olve komt niet meer over de middenlijn. Lukas krijgt 2 mooie kansen, ook Maxim heeft nog een prima gelegenheid tot score. Olve heeft geluk dat het in deze 10 minuten maar 3 goals tegen kreeg, want Laar was echt “on fire”. Een bewijs dat inzet en vechtlust de belangrijkste pijlers zijn in het voetbal. Met goed stoorwerk van Daan en Lars, stevig verdedigend werk van Tjenne en Maxim, en aanvalsimpulsen van Ilian en Lukas was Laar echt sterk. Dit waren, na onze 10 zwakste minuten van het seizoen in de eerste helft, ongetwijfeld de 10 beste minuten van het seizoen. Met hier en daar acht mooie en goede combinaties.

In het laatste blokje was het nog steeds Laar dat de wet dicteerde. Al lag het tempo nu wel iets lager, de kansen bleven zich opstapelen. Thomas was weer eens dicht bij zijn eerste doelpunt dit seizoen, net zoals Lars die zijn poging door de benen van de keeper zag gaan, maar die kon met zijn achterwerk de bal nog net genoeg afremmen, dat hij juist niet over de doellijn ging. Ook Kjell ziet nog een poging naast gaan. Het is Lukas die uiteindelijk nog tot score komt. Olve heeft nog een laatste aanvalsgolf in petto en krijgt nog verschillende hoekschoppen zonder echt gevaar. Omdat Kobe P en Maxim goed communiceren, kan Xander bijna werkloos toekijken.

Een goede competitiestart lijkt stilaan een traditie te worden voor Laar. Vorig jaar verloren we pas op de 6de speeldag een eerste keer en nu zitten we toch weeral aan 3 speeldagen met winst. Ook de trainer van de bezoekende ploeg was vol lof over onze ploeg en zei dat we verdient gewonnen hadden. Dus aan alle spelers van SK Laar U9, een dikke duim en doe zo verder. Volgende week geen competitiewedstrijd, misschien nog een vriendschappelijke wedstrijd, maar dit is nog onder voorbehoud. Over 2 weken hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen Cantincrode, aftrap 11u30, supporters allen op post!!!