Resultaat:
NVT

Selectie: Xander, Hanne, Maxim, Daan, Thomas, Ilian, Lukas (C), Kjell, Lars en Kobe DB
Geblesseerd: Viktor en Laure

Zaterdag 3 oktober stond met stip in de agenda van SK Laar U9. We zouden dan onze eerste officiële thuiswedstrijd spelen met 7 tegen 7. Tegenstander van dienst was Ostan. En speciaal voor deze wedstrijd, was het de sponsor Hans Muys van de nieuwe uitrusting, die de aftrap kwam geven.

Onder luid applaus werd de wedstrijd dan uiteindelijk op gang gefloten. Laar was onmiddellijk bij de les en in de eerste minuut was het al bijna raak. Ilian zijn schot ging voorbij de doelman, maar een attente verdediger behoede de bezoekers van een snelle achterstand. Meer zelfs, het was Ostan die geleidelijk aan de wedstrijd in handen nam. Ze probeerde het met mooie combinaties en het was steeds oppassen geblazen als ze voor het doel van de thuisploeg kwamen. We kwamen er nog maar moeilijk uit, vooral door onverzorgd samenspel Het was dan ook Ostan die de score opende. De tegengoal miste haar effect niet en schudde Laar wakker dat het werkendag zou worden. Onmiddellijk werd er sneller gepast en kwamen we vrij snel via Lukas op een 1-1 stand terug.

Het 2de deel van de eerste helft was vooral een strijd op het middenveld. Hanne die ondertussen Xander was komen aflossen tussen de palen bleef nagenoeg werkloos. Zo stond het na 20 minuten terecht 1-1.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw de bezoekende ploeg die er in vloog. Laar was weer niet scherp genoeg en zo stonden ze opnieuw in het krijt. We kregen echter dezelfde reactie als in de eerste helft te zien van de thuisploeg. Het leverde weer opnieuw kansen op. Toen Kobe DB een hoekschop gaf, was het Daan die zijn kans waagde. De verdediger blokte de bal en werkte hem weg. Wat hij echter niet zag, de bal ging perfect richting linker van Lukas, die perfect communiceerde met Kjell, waardoor de bal in de verste hoek binnen ging. 2-2 en nu was het Laar dat voor de volle buit ging. Ostan kreeg het moeilijker en Laar bleef druk zetten naar voor. Ilian stuurde Kobe DB nog is diep, maar de verdediger was nog snel genoeg om een nieuwe doelpoging te voorkomen.

Met nog 10 minuten te spelen kon er nog alles gebeuren met een 2-2 stand. Maar het was vooral de thuisploeg, gesteund door de supporters, dat nog op zoek ging voor een doelpunt. Maxim heerst in de verdediging en zet telkens Laar weer in aanval modus. Wanneer een hoekschop van Lars doorschiet richting 2de paal is het Kjell, die ongedekt vrij kan uithalen en de thuisploeg voor het eerst op voorsprong schiet, 3-2. Niet veel later krijgt een sterk spelende Kjell een grote mogelijkheid om zijn doelpuntentotaal te verdubbelen, maar zijn schot is te zwak. Laar wilt de wedstrijd echter definitief beslissen en niet veel later is het Thomas die de bal in één tijd mooi devieert aan de eerste paal en de keeper weer aan het werk zet. Ostan komt er niet meer uit en op een pass van Ilian haalt Thomas nog eens uit. Deze keer met een lobbal, maar ook nu is de keeper paraat. De bezoekers haalden dan ook opgelucht adem, toen Thomas door een bal in het gezicht naar de kant moest voor even te bekomen. Wanneer het eindsignaal in zicht is wordt Daan nog eens mooi diep gestuurd door Maxim. De 4-2 lijkt in de maak, maar Daan blijft niet rustig genoeg en ziet zijn kans op zijn eerste seizoenstreffer stranden op de doelman.

Zo eindigt onze 2de wedstrijd van de competitie op 3-2. Met een ‘6 op 6’ mogen we toch spreken van een mooi begin. Ostan verloor voor een derde keer op rij met 1 doelpunt verschil. Volgende week komt Olve op bezoek, ook zij wonnen al tegen Ostan dit seizoen. Supporters allen op post. OPGELET! We spelen uitzonderlijk thuis om 10u!!!