Wedstrijd datum:
zaterdag, 3 november, 2018
Resultaat:
NVT

Na de recordoverwinning van vorige week, waar we het met 22-4 haalde van Mazenzele, stond er deze week een wedstrijd tegen SK Nossegem geprogrammeerd. Na de grote overwinning van vorige week, wouden we deze week eens experimenteren door enkele dragende spelers niet te selecteren, zodat we konden zien wat dit met de andere spelers zou doen. Wie staat er op, wie neemt zijn ploeg op sleeptouw, enz. De selectie bestond deze week uit Stan, Vince, Jelle, Loeka, Mathijs, Lenz, Rune en Mauro.

We begonnen aan de wedstrijd met Loeka in doel. Verder stonden Jelle, Rune, Lenz en Vince aan de aftrap. We begonnen wat aarzelend, waardoor er niet veel tempo in de wedstrijd kwam. Ook de bezoekers gaven niet onmiddellijk het volle pond. Na 5 minuten was het toch de thuisploeg die de score opende via Vince. Nadien kregen we nog enkele kansen via Lenz en Vince. Ook Rune deed het prima, op de voor hem nieuwe positie als vleugelspeler. Jelle en Loeka ruimden achteraan alles weg, waardoor de bezoekers er moeilijk doorkwamen. Na 11 minuten was het opnieuw raak voor SK Laar. Lenz zette de 2-0 op het scorebord. Met die stand eindigde ook het eerste blokje.

In het tweede blokje kwamen Stan, Mathijs en kapitein Mauro in de ploeg. De wedstrijd was nu wat meer in evenwicht, al namen de bezoekers stilaan het spel in handen. We kwamen enkele keren goed weg en ook Loeka behoede ons regelmatig van een tegendoelpunt. Het geluk was ook aan onze kans, toen ze voor een lege doel naast trapte. Het was nu vooral werken voor Mathijs, Stan, Rune en Mauro. We kwamen moeilijk nog aan kansen. Toch kregen we nog een uitstekende mogelijkheid op de 3-0, maar de rush van Stan eindigde op de paal. Zo trokken we de rust in met een gevleide 2-0 voorsprong.

Na de rust trokken de bezoekers alle registers open en konden we even het tempo niet aan. Zo kwam er al heel vlug de aansluitingstreffer. Na een foutje van Mathijs kregen de bezoekers van Nossegem de kans om gelijk te maken met een vrije trap. Zo geschiede ook en zo stond het na 36 minuten opnieuw gelijk (2-2). Nossegem had nu de smaak te pakken en gingen vol door. De thuisploeg zakte als een kaartenhuisje in elkaar en verloren nu elk duel. Gevolg was dan ook dat we na het derde blokje 2-6 achter stonden.

Met nog 15 minuten te gaan wou Laar toch nog eens hun rug rechten. Ze vochten nu voor elke bal en het spel was nu opnieuw veel meer in evenwicht. Toch waren het de bezoekers weer die tot score kwamen. Laar was deze keer niet van slag en Loeka scoorde ook niet veel later de 3-7. Een schot van Lenz ging vervolgens rakelings naast en ook Loeka kon nog eens alleen op de doelman afgaan, maar zonder succes. Zo kwamen de bezoekers niet echt onder stress te staan, met nog steeds een marge van 4 doelpunten. Op een tegenaanval scoorden ze dan ook zelf nog een keer, waardoor de wedstrijd beslist werd in hun voordeel. Loeka milderde nog in de laatste minuut tot 4-8, maar verder kwam Laar niet meer.

Een wedstrijd die ons leerde dat we nog vele stappen moeten zetten, willen we naar een hoger niveau. Trainen is en blijft de boodschap. Volgend weekend spelen we nog eens op een zondagochtend, we trekken dan richting Grimbergen voor waarschijnlijk een spannende wedstrijd. Thuis speelde we een uitstekende wedstrijd tegen hun en konden we deze winnend afsluiten met 8-6. Benieuwd wat het nu wordt. De wedstrijd start om 9u30. Supporters allen op post.