Wedstrijd datum:
zaterdag, 16 februari, 2019
Resultaat:
NVT

Na de thriller van vorige week tegen Kessel-Lo 2000 die op een nipte 10-9 overwinning voor onze gasten uitdraaide, stond er deze week opnieuw een thuiswedstrijd op de agenda. Tegenstander van dienst was SK Nossegem, een ploeg die we al eerder op bezoek kregen dit seizoen (5-12 winst en 4-8 verlies). De gastjes waren van plan om verder aan hun thuisreputatie te werken. De zon en aangename temperatuur zorgde al voor een eerste lentegevoel. De selectie was deze keer ietsje anders, buiten Rune konden alle spelers van de U9 een wedstrijd afwerken. Onze 11 koppige delegatie bestond uit Stan, Vince, Senne, Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe (C), Lenz, Lenn, Wannes en Mauro. Deze werden aangevuld met 4 broers zodat er net voldoenden spelers waren om iedereen volle spelgelegenheid te geven. Daarvoor ook dank aan Wannes VI, Zeno, Lars en Jitse.

Laar begon eraan met Jelle, Senne, Lenn, Sibe en Vince. Vanaf het eerste fluitsignaal begon Laar er furieus aan. Een eerste grote mogelijkheid kwam er al na een tiental seconde. Vince zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Lenn zorgde echter voor een snel openingsdoelpunt in de tweede minuut. De thuisploeg was nu vertrokken. Combinaties en hoog tempo zorgde ervoor dat de doelpunten elkaar in sneltempo opvolgde. Sibe had minder dan 3 minuten nodig om een hattrick op het scorebord te zetten met de 2,3 en 4-0. De bezoekers kregen geen voet aan laarse grond en Lenn trapte na 9 minuten de 5-0 tegen de netten. Vince had een geweldige superdag en wou zijn naam ook op het scorebord zien. Hij vocht voor elke bal en forseerde zelf zijn weg naar doel. Hij liet de keeper geen schijn van kans en legde de 6-0 binnen. Hij had de smaak te pakken en enkele minuten later tikte hij zijn 2de binnen. Nog voor het eerste blokje omwas, maakte ook Lenn zijn hattrick. Met zijn derde doelpunt bracht hij de stand al op 8-0.

Het tweede blokje begon Laar duidelijk met een iets gezapiger tempo. Het gaf zo de kans aan de bezoekers om te scoren en ze lieten dit niet onbenut. Toch schoten de gasten weer in gang en kende geen genade met de tegenstander. Er werd terug zoals in het eerste blokje naar de combinaties gezocht en ze probeerde om ook Senne zijn doelpunt te laten maken. Maar ondanks goede pogingen leek dit niet zo’n gemakkkelijk taakje. Ze waren echter pienter genoeg om af en toe ook zelf hun kans te gaan. Sibe kreeg er een paar mooi voorgeschoteld door Lenn en zorgde met 2 doelpunten voor de 10-1 tussenstand na 25 minuten. De bezoekers konden in tegenstelling tot het eerste blokje er nu wel een paar keer doorkomen. Jelle was echter attent maar moest zich toch nog een keer gewonnen geven. Met nog 3 minuten te spelen voor de rust stond het 10-2. Dit werd echter niet de ruststand, Sibe scoorde nogmaals en legde de ruststand vast op 11-2.

Na de pauze wisselde Laar lichtjes van opstelling. Loeka, Stan, Lenn, Sibe en Lenz stonden nu tussen de lijnen. Het was opnieuw een hoger tempo dan in het tweede blokje en de bezoekers kregen het weer zwaar. Sibe zorgde al vlug voor de 12-2. Vervolgens kopieerde Lenn Sibe zijn voorbeeld van het eerste blokje door 3 doelpunten te scoren op minder dan 5 minuten. De stand was ondertussen al opgelopen tot 15-2. Ook Stan wou niet ontbreken bij de doelpuntenmakers. Hij recupereerde de bal op het middenveld en ging vol door en haalde uit voor de 16-2 Stan. Nossegem kon ondertussen nog eens tegenscore, maar nog voor het einde van het derde blokje was Laar nog eens aan het feest. Lenn zorgde voor de 17-3.
Met nog 15 minuten te gaan was deze keer de wedstrijd wel degelijk gespeeld. Laar wou echter de score nog wat opdrijven. Sibe werd diep gestuurd door een lange bal van Loeka en werkte koeltjes af, 18-3. Op een hoekschop van Laar kon Nossegem de bal in eerste instantie wegwerken voor hun doel. De bal kwam echter opnieuw bij hoekschopnemer Lenn en die bracht hem met veel gevoel voor de goal. Sibe had geen angst en kopte de bal zeer knap tegen de touwen. Een heerlijk doelpunt voor de talrijk aanwezige supporters.

Lenz zette als vijfde speler zijn naam op het scorebord door het 20ste doelpunt van de namiddag op te laten tekenen. Sibe scoorde niet veel later zijn 10de doelpunt van de wedstrijd en zo stond het 21-3. Tijd voor de applauswissels voor Lenn en Sibe. Zo konden Senne en Vince nog even in de ploeg komen. Laar liet het tempo stilaan zakken en gaf zo nog eens de mogelijkheid aan Nossegem om nog een eerredder bij te maken. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk op 21-4.

Een zeer mooie prestatie van de groen-witte hemden en een derde overwinning op rij. Volgende week gaan we op bezoek bij Keerbergen en kunnen we hopelijk de reeks verder zetten. De wedstrijd start om 12u00. Supporters allen op post!!!