zaterdag, 1 september, 2018
Resultaat:
NVT

Zaterdag 1 september was het startschot van de nieuwe competitie. Onze gastjes begonnen eraan met een thuiswedstrijd tegen Vilvoorde City. Het was voor ons de eerste kennismaking met Voetbal Vlaanderen, aangezien er eind vorig seizoen een einde kwam aan het KVV bestaan.

Voor deze wedstrijd konden we beroep doen op Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn en Rune. Loeka begon als kapitein in doel, met verder nog Jelle, Sibe, Lenn en Mathijs aan de aftrap. Het begin van de wedstrijd was vrij gesloten en tasten beide ploegen elkaar een beetje af. Loeka was attent op een trap en tikte de bal over doel. Het was het signaal voor de thuisploeg om ook iets te laten zien aan de talrijk opgekomen supporters. Sibe haalde uit met een hoge bal waar de keeper geen verhaal tegen had en zo werd de score geopend door Laar. Dit was ook de stand na een kwartier spelen.
Bij Laar gingen Jelle en Mathijs naar de kant en zo kwam Rune in de ploeg en maakte ook Lenz zijn debuut voor SK Laar. Maar ondanks enkele knappe reddingen van Loeka, moest hij zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Niet veel later was het weer aan Laar. Lenn trapte de bal tegen de touwen, maar het feest ging niet door, omdat hijzelf het veld was in gedribbeld. Niet veel later stuurde Loeka Lenn de diepte in. Lenn hield de bal knap binnen en zette zijn werk om in een doelpunt, 2-1. Maar ook nu stond de gelijkmaker niet veel later op het scorebord. Ook Lenz creƫerde in zijn eerste wedstrijd al enkele kansen, maar tot score kwam hij nog net niet. Op het moment dat beide ploegen dachten de rust in te duiken met een gelijke stand, haalde Sibe nog eens uit. Hij trapte de 3-2 in de linker benedenhoek binnen. Het was laar dat met een voorsprong de rust introk.

Met Jelle in doel en Loeka op het veld verscheen Laar op het veld voor de tweede helft. Loeka had niet lang nodig om de score verder aan te dikken en legde de 4-2 binnen. Maar de vilvoordenaars plooide niet en scoorde weer tegen. Mathijs snoepte de bal af van de tegenstander en stuurde Loeka weg, maar die werd foutief gestopt. Mathijs legde de vrije trap perfect af voor Loeka die de 5-3 op het scorebord zette. Maar ook aan de andere kant viel er een doelpunt te noteren, zodat de tussenstand na 45 minuten 5-4 was.
In het laatste blokje ging Laar op zoek naar een grotere en veiligere voorsprong. Loeka trapte zijn 2de vrije trap binnen en zo stond het 6-4. Rune kreeg een kans voor een doelpunt maar de keeper stopte zijn poging op de lijn, aan de andere kant viel het doelpunt wel en zo ging de wedstrijd naar een spannend einde. Laar had hun beste krachten verbruikt en kreeg het moeilijk. Te veel ballen werden weggetrapt en er werd duidelijk minder gecombineerd. Het stond dan ook niet veel later 6-6. We kregen nog een kans via Lenn om nog eens op voorsprong te komen, maar hij ging niet binnen. Ook op de voorzet van Lenn kwamen Rune en Loeka juist te laat om binnen te duwen. Het waren de bezoekers die nog een geweldige kans kregen op de overwinning, maar Jelle behoede Laar voor de nederlaag. Zo eindigde de eerste competitiewedstrijd op een gelijkspel.

Mooie prestatie waarop we verder kunnen bouwen. Volgende week treken we naar Opwijk, waar we om 12u30 Eendracht Mazenzele Opwijk partij geven. Supporters alvast op post!