Wedstrijd datum:
zaterdag, 30 maart, 2019
Resultaat:
NVT

Na het spektakelstuk van vorige week op Haacht (15-13) stond er deze week een thuiswedstrijd tegen Vilvoorde City op de agenda. De selectie bestond deze keer uit Stan, Vince, Loeka, Mathijs (C), Sibe, Lenn, Wannes en Mauro. De tegenstander keken we al 2 keer in de ogen eerder dit seizoen. We speelden 6-6 gelijk, we verloren bij hun nipt met 6-5. We waren dan ook gebrand om de winst thuis te houden.

Deze keer begonnen we aan de match met Loeka in doel. Verder stonden Stan, Lenn, Wannes en Mathijs aan de aftrap voor Laar. We namen meteen het initiatief. Een eerste poging kwam er via Wannes, maar zag zijn schot naast gaan. Laar probeerde de combinatie maar echt doelgevaar was er niet onmiddellijk. Lenn zette een actie op en brak de score open na 7 minuten spelen. Laar kreeg vertrouwen en duwde door. Achteraan stond Stan paraat voor de aanvallen van Vilvoorde af te blokken. Mathijs ging de keeper van Vilvoorde onder druk zetten en werd beloond voor zijn inspanning. De keeper verslikte zich en Mathijs kon in het lege doel raak treffen. 2-0 na 10 minuten. Diezelfde keeper zette enkele minuten later zijn foutje zelf recht. Hij mocht opdrijven met de bal en ging de flank af. Laar verdedigde te laks en de keeper schoot hem staalhard binnen, 2-1.

Bij de start van het tweede blokje kwamen Sibe, Vince en Mauro in de ploeg. Sibe kwam scherp voor de dag en legde vrijwel onmiddellijk de 3-1 tegen de netten. We kregen nu enkele mooie combinaties maar telkens was het einde net niet voldoende om er een doelpunt van te maken. Lenn die Stan halverwege het blokje was komen vervangen, speelde terug op Loeka. Die gaf een dieptepas op Sibe en die zag zijn poging tegen de paal stranden. Vince kon er net niet bij om de rebound binnen te tikken. Vilvoorde scoorde niet veel later de 3-2 zodat de spanning terug was. Ondertussen was hun duw en trekspel ook al zeer duidelijk. Ook langs de kant werd er druk gelegd door de bezoekende ploeg, maar dan op ref Kris. De rust kwam dus niks te vroeg.

Laar stuurde hun manschappen het veld in, met als opdracht : ga niet mee duwen en trekken, blijf voetballen en probeer geconcentreerd te blijven. Laar slaagde hierin en vergrote de voorsprong naar 4-2 via Sibe. Laar was nu helemaal los en domineerde de partij. Vilvoorde kreeg het moeilijk en brak mentaal toen Sibe de 5-2 binnen schoot. Maar uit het niks viel er plots een doelpunt voor de bezoekers te noteren. Stan verslikte zich in duel, had te veel oog voor de speler in plaats van de bal, waardoor ze terugkwamen tot 5-3. Een hoekschoppengolf van Laar net voor het einde van het derde blokje leverde geen doelpunt meer op.

Na 47 minuten kwam er de aansluitingstreffer voor Vilvoorde, 5-4. Laar reageerde vrijwel meteen en Sibe scoorde uit vrije trap de 6-4. Vince bleef hard werken op de flank en maakte het zijn tegenstander moeilijk om uit te verdedigen. Laar zette een hele wedstrijd heel hoog druk met Mathijs en Mauro en de bezoekende keeper zag regelmatig geen oplossing. Sibe profiteerde er nog eens optimaal van om een uittrap te onderscheppen en legde de 7-4 tussenstand binnen na 55 minuten spelen. De winst was nu wel binnen. Een klein misverstand tussen Lenn en Loeka zorgde nog wel voor een tegendoelpunt. Maar verder dan de 7-5 kwam Vilvoorde niet meer. Lenn zette de kers op de taart voor de heel volwassen wedstrijd van onze toppers en legde de 8-5 eindstand vast.

Een hele mooie prestatie, zeker het feit dat onze gasten bleven voetballen en niet meegingen in het verhaal van duwen, trekken en klagen. Volgende week spelen we op zondag. We trekken dan op het vroege uur (9u30) richting Kessel-Lo. Supporters allen op post!!!