Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 13 april, 2019
Resultaat: 
NVT

Vorige week keerden we met de winst terug uit Kessel-Lo. Deze week gingen we in Nossegem op zoek naar een nieuwe overwinning. De selectie bestond deze keer uit Stan, Vince (C), Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenn, Rune en Mauro. Voor de snelle tellers, inderdaad 9 spelers. Maar Vince en Mauro gingen SK Laar verdedigen bij de U8 die door de paasvakantie weinig spelers ter beschikking hadden. Ze speelden ook op Nossegem op hetzelfde uur.

Deze week begonnen we aan de match met Jelle in doel. Verder stonden Stan, Lenn (C), Loeka en Rune aan de aftrap voor Laar. Laar nam de wedstrijd in handen al duurde het een poosje voor er echt doelgevaar gecreëerd werd. Na 6 minuten breekt Loeka de ban en zorgt 1 minuut later al voor een verdubbeling met de 0-2. Stan scoort de 0-3 na 10 minuten spelen. Jelle moet een paar keer attent zijn, en red enkele malen goed, maar toch weet Nossegem te scoren in de 12de minuut. Lenn zorgt nog voor de 1-4 voor het einde van het eerste blokje.

Bij het begin van het tweede blokje krijgen we een volledig andere ploeg voorgeschoteld. Spelers die we nog niet zagen, ondanks dat het onze vierde keer was dit seizoen tegen SK Nossegem. Het was vrij snel duidelijk dat we hier tegen hun A-ploeg speelden. Sibe en Mathijs waren ondertussen op het veld voor Laar. Het tempo lag nu veel te hoog voor onze groen-witte hemden. Sommige spelers hadden er dan ook nog een vermoeiende stageweek op zitten bij KV Mechelen. Sibe was hier het voorbeeld van door zonder fut en inzet op het veld te staan. Hij bekocht het dan ook vrij snel met een wissel. Jelle kwam niet veel later in botsing waardoor Loeka noodgedwongen tussen de palen kwam. We sloten dit slechte blokje dan ook af met een 9-4 stand.

In het derde blokje hadden we opnieuw een wedstrijd voor onze gasten. We speelden opnieuw tegen hun ploeg uit het eerste blokje. We namen de wedstrijd opnieuw in handen, maar scoren ging vandaag o zo moeilijk. Ook krijgen we geen tempo in ons spel door de vele veters die loskomen bij de thuisploeg en het lang wachten van hun bij spelhervattingen. Sibe probeert wel nu met meer inzet en scoort de 9-5. Mathijs ziet een poging rakelings naast gaan en ook Jelle zijn poging van ver is zonder gevaar. Zo verkleinden we de kloof niet. Integendeel, Nossegem weet nog eens te scoren en zet een 10-5 tussenstand op het bord. Maar nog voor het einde van het blokje scoort Sibe nog de 10-6.

De coach van Laar pept de spelers nog eens op, want er komt weer een blokje aan tegen hun A-ploeg. Ze moeten ondanks de vermoeidheid nog eens 15 minuten alles geven. Het loont en Laar speelt zowaar mee en gaat de strijd aan. Wanneer Sibe dan ook nog de 10-7 scoort is het geloof er zowaar opnieuw. Sibe weet dat de tijd dringt en haalt de bal uit het doel en legt hem klaar voor de aftrap voor Nossegem. Laar krijgt echter 2 keer een koude douche te verduren, wanneer 2 klutsballen telkens ongeluk voorbij Loeka in doel verdwijnen. Maar ja, geluk moet je afdwingen. Rune komt net niet meer tot score, Lenn lukt het nog wel met de 13-8. Maar Laar is compleet leeg gespeeld en ondergaat het spel de laatste minuten. De wedstrijd wordt afgefloten bij een 16-8 eindstand.

Duidelijk een mindere wedstrijd van onze gasten, anders had ik ze wel graag de strijd zien aangaan met hun A-ploeg. Vince en Mauro wonnen met glans met de U8 en keepte en scoorden wat hun duidelijk plezier deed. Volgende week zaterdag spelen we op het paastornooi van Hofstade. De eerste wedstrijd is om 14u15. Supporters allen op post!!!