zondag, 13 september, 2020
Resultaat:
NVT

Op een mooie zonnige septemberzondag trokken onze toppers van de U11 richting Overijse. Het was dan ook bij het krieken van de dag dat onze spelers verzamelden aan de chalet van SK Laar. Na de mooie thuisoverwinning van vorige week tegen Kortenberg trokken ze vol vertrouwen richting druivenstreek.

Laar begon met Lennert in doel. Senne, Lars en Jelle stonden in het verdedigende compartiment. Op het middenveld kregen we Sibe (C), Bent en Mauro VE aangevuld met spits van dienst, Vince. Ondanks het vroege uur en de zeer beperkte opwarming, waren ze van in het begin van de wedstrijd bij de les. Het kon wel niet verhinderen dat het de thuisploeg was die het eerste doelgevaar liet optekenen. Een schot uit de tweede lijn na een solo werd door Lennert gepakt. De thuisploeg bleef de druk opvoeren op de laarse verdediging, zonder echt grote kansen. Jelle, Senne en Lars spelen echt sterk. Wanneer Laar erin slaagt om een snelle omschakeling te forceren volgt de eerste grote kans uit de wedstrijd. Een schot van Bent werd afgeblokt door de doelman, ook Sibe trof in de rebound nog eens de keeper die de bal richting Mauro VE duwde, die op zijn beurt de bal net naast de verkeerde kant van de paal tikte. Mauro VE rukt niet veel later nog eens op langs de flank, maar krijgt er net niet de ideale voorzet uit om echt doelgevaar op te leveren. De thuisploeg is gewaarschuwd en nam dit ook serieus. Wanneer Laar de bal niet weggewerkt krijgen voor hun doel, volgt er uit het geharrewar een eerste doelpunt 1-0. Laar geeft zich niet zomaar gewonnen, Lennert trapt ver uit naar Sibe die de bal nog kan doortikken zodat Bent alleen voor de keeper verschijnt. Hij werkt prima af en zorgt dat de bordjes weer in evenwicht hangen net voor de eerste pauze.

In het tweede blokje zien we Lenz, Stan en Elias tussen de lijnen komen voor de groen-witte hemden. Het is zowaar Laar dat nu stevig doorduwt. Sibe kopt de bal naar Bent die zijn poging gekeerd ziet door de doelman. Sibe krijgt de herkansing maar een attente verdediger van de thuisploeg haalt de bal nog net weg op de doellijn. Een hoekschop voor de thuisploeg laat de Laarse supporters even schrikken, wanneer de kopbal net naast gaat. Na 22’ zien we mooi samenspel op het middenveld tussen Sibe en Elias. Sibe zet Bent andermaal alleen voor de doelman met een mooie steekpas. De thuiskeeper speelt echter goed mee en was al kort tegen Bent uitgekomen, waardoor hij niet voldoende tijd kreeg om hem te verschalken. De thuisploeg komt ook enkele keren gevaarlijk opzetten, maar is nu wel minder dominant dan in het eerste blokje. Jelle zit er voortdurend kort op en veroverd geregeld zo de bal. Met nog 3 minuten te gaan voor de rust is er andermaal doelgevaar van de bezoekers. Bent schiet de vrije trap 10 centimeter over het doel. Het is echter de thuisploeg die nog eens vol aanzet net voor de rust. Een schot uit de tweede lijn lijkt binnen te gaan, maar daar steekt Lennert met een wereldsave nog een stokje voor. De hoekschop die daaruit volgt levert echter wel een doelpunt op. Een dekkingsfout wordt op een, moet wel gezegd worden, heerlijke manier afgestraft en de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Hun honger is echter nog niet gestild en niet veel later is er weer een hoekschop voor de thuisploeg. Alle hens aan dek bij Laar, die het eerste gevaar afslagen. Maar bij de omschakeling zorgt balverlies voor een nieuw doelpunt van de thuisploeg. Zo gaan we rusten met een 3-1 tussenstand.

Onze toppers hebben al veel gegeven de voorbije 30 minuten en kregen net voor de rust een dubbele mokerslag te verwerken voor al het geleverde werk. Vince neemt de handschoenen over van Lennert. Wat hij vooraf niet wist, is dat hij in een heus schietkraam plaatsnam. Onze toppers hadden de opdoffer van voor de rust niet verwerkt en gaven de wedstrijd nu volledig uit handen. De ploeg was uit evenwicht en het waren overal losse eilandjes in plaats van het sterke blok dat we de eerste twee blokken zagen. Vince redde gelukkig nog enkele doelpogingen van de druivenploeg, maar toch stond het na 40 minuten al 6-1. Laar probeert wel, maar buiten een schot van Lennert en Lenz stelt het doelgevaar niet veel voor. De thuisploeg treft wel nog een keer raak en zet de bordjes al op 7-1. Met nog 1 minuut te spelen in dit blokje zet Elias zich nog een keer door en krijgt de bal tot bij Lennert die uithaalt en scoort, 7-2.

Ook in het laatste blokje zien we een ontredderd SK Laar. De veer is duidelijk gebroken. Af en toe komen ze er nog eens uit en levert het sporadisch doelgevaar op met schotjes uit de tweede lijn. Toch nog een grote mogelijkheid, na een goede en snelle omschakeling komt de bal bij Bent terecht. Die neemt echter de verkeerde beslissing door wild over en naast het doel te trappen, terwijl Sibe en Mauro VE vrijstonden voor doel. Hier lieten ze nog een kans om te milderen liggen. Maar ook nu blijft Overijse doorduwen en op zoek gaan naar doelpunten. Die maken ze ook en leggen de eindstand vast op 10-2.

Twee sterke blokken van onze toppers gezien, tegen een ploeg die toch een niveautje hoger genoteerd stond. De 2 doelpunten die net voor de rust vielen, zorgde toch voor lood in de benen en een gebroken veerkracht. Ze lieten iets te veel de kopjes hangen nadien en liepen daardoor op tegen een grote nederlaag. De thuisploeg was absoluut de betere ploeg, maar de strijdkracht van onze toppers mocht zeker gezien worden. Nu moeten ze erop werken dat ze dit kunnen tonen over een hele wedstrijd. Volgende week een thuiswedstrijd, terug op de vertrouwde zaterdag. Ze spelen dan om 12u30 tegen OHR Huldenberg. Supporters allen op post!!!