Wedstrijd datum: 
vrijdag, 18 maart, 2022
Resultaat: 
NVT

Op de eerste zonnige lentedag van het voorjaar gaven onze toppers partij aan een nieuwe tegenstander: Toekomst Relegem (bij Asse).

En met de recente winst in de mid-week match tegen buur Zemst nog vers in het geheugen, verschijnen onze toppers onder leiding van kapitein Loeka strijdvaardig aan de aftrap.

Het zal wel aanpassen zijn want het veld ligt er verre van ideaal bij: de keiharde, stoffige ondergrond laat de bal hoog opspringen, en ook de meer dan stevige oostenwind laat de bal onnodig hard versnellen. Maar dat mag geen excuus zijn, de omstandigheden zijn voor beide ploegen dezelfde.

En het zijn onze groene rakkers die het best aan de match beginnen.
De bal is na de aftrap nog maar net aan het rollen of het staat al 0-1 voor onze boys na een razendsnelle actie over meerdere stationnetjes, een sublieme één-twee tussen Sibe en Loeka, staalhard (dank je wel rugwind) binnengetrapt door Sibe.

Sk Laar gaat door op hetzelfde elan, maar iets te vaak gaat de ok opbouw verloren door een door de wind te ver doorgeblazen bal op het keiharde veld.

Plots is er uit het niets zelfs de gelijkmaker: een schot van ver valt door de tegenwind achter keeper Emile binnen.
Nog in het eerste kwartier treft Loeka tot 2x toe de paal, terwijl de tegenstander meer geluk kent: opnieuw dwarrelt een schot van ver in het Laarse doel.
Sk Laar is de betere ploeg, maar Relegem verzilvert op een diefje beter de schaarse kansen.

In het 2e kwartier blijft het spelbeeld (helaas) identiek: Relegem komt met alweer een surrealistische trap uit een onmogelijke hoek zowaar op 3-1, terwijl Sk Laar elk van de vele kansen systematisch overtrapt. Vince komt nog het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar deze keer denkt de deklat er anders over.

Tijd na de rust om te wisselen van kant, en het blijkt al snel dat spelen tegen de wind Sk Laar merkelijk beter ligt. Er worden wel nog steeds iets te veel kansen verkwanseld, maar het is in ieder geval al niet meer vruchteloos aanhollen achter een doorrollende bal.
En even later is de 3-2 een feit: Bent zet zich door tot de achterlijn en legt de bal mooi terug in de loop van de aanstormende Sibe, … die opnieuw de keeper geen kans laat!

Laar begint aan de inhaalrace en je voelt dat de mentale druk bij Relegem toeneemt (ook al blijft de thuisploeg aartsgevaarlijk op de counter), maar tot een nieuwe goal komt het niet meer in het 3e kwartier.

Alles of niets dus voor Sk Laar in het laatste kwartier, … en in eerste instantie lijkt het op niets uit te draaien wanneer de thuisploeg met een gelukje eenvoudig op 4-2 komt …

Maar ook nu weer herhalen Bent en Sibe hun kunstje: tussen een zee van benen prikt Bent de bal prima in de baan van Sibe, die van dichtbij zijn 3e van de dag tegen de netten prikt, 4-3!
Het team en de talrijk meegekomen Laarse aanhang (in de loop van de wedstrijd al wat grijze haren rijker en/of wat nagels minder) geloven er weer vol in.

Sk Laar gaat nu vol op zoek naar eerst de gelijkmaker en dan de winning goal. Relegem wordt volledig voor eigen doel vastgenageld in een spervuur van Laarse aanvallen, … maar helaas vindt de bal zijn weg niet meer naar het Hekelgemse doel: tal van goed gemikte schoten worden afgeblokt door een zoveelste been of door de sterk spelende keeper, en ook de paal staat nog 2x in de weg.
Tussendoor moet onze keeper Emile ook een paar stevige reddingen uit de mouw schudden om de 5-3 te voorkomen.

En zo eindigt het dus bij 4-3 voor de thuisploeg, een tikje onverdiend op basis van het spel, maar wel een interessante les in efficiëntie voor onze groene kapoenen.

Komende zaterdag meer succes, thuis tegen Vlezenbeek?

Sportkledij

Absolute Teamsport Antwepen
Boomsesteenweg 73
2630 Schelle

Gebruikerslogin