Wedstrijd datum:
zaterdag, 20 september, 2014
Resultaat:
1-1

Zaterdag 20 september, de dag dat het zou gaan gebeuren, de wedstrijd tegen de mama’s. Vooraf waren de verwachtingen duidelijk aan de hand van de pronostieken. Daarin werd een duidelijke overwinning verwacht van al onze toppers van de U8!! De mama’s waren dan ook in grote getallen aanwezig en zo konden zij kiezen uit volgende namen: Kristien, Marleen, Elke V, Anja, Priscilla, Katleen, Jennifer, Wendy, Elke T, Veerle, Eva, Tamara en Cindy. Met veel zwier en roos “show” gehalte werd er opgewarmd en probeerden ze de tegenstander te intimideren. En ook al viel Veerle nog geblesseerd uit tijdens de opwarming, kon coach Eva toch nog kiezen uit 12 namen.

Maar ook onze gasten waren talrijk van de partij, en zo kon de trainer kiezen uit volgend 14-tal. Hanne, Laure, Thomas, Kjell, Daan, Kobe DB, Ilian, Lukas, Tjenne, Kobe P, Viktor S, Maxim, Xander en gelegenheidsdoelman Stefan. Om 11u plaatselijke tijd was het dan uiteindelijk zover, en kwamen beide teams met volle overgave uit de catacomben. Na nog wat tijd vrij gemaakt te hebben voor de plaatselijke pers, was het uiteindelijk Viktor VdA, die noodgedwongen geblesseerd moest afhaken, die de wedstrijd op gang bracht.

Na een minuutje spelen was het aan de U8 om een eerste keer op te rukken, Laure was Wendy te vlug af en ging haar voorbij, maar ze kreeg de bal niet onder controle zodat het uiteindelijk een doeltrap was voor de mama’s. Na nieuw stoorwerk van Laure was het Ilian die de flank probeerde af te gaan, zijn voorzet-schot was te scherp, zodat Thomas en Kobe DB niet meer bij de bal konden. Zo hadden de pupillen toch al na drie minuutjes 2 keer de kop aan het venster gestoken. De mama’s leken een eerste keer gevaarlijk te worden, nadat Viktor S met een professionele fout Tamara tegen de grond werkte. Maar in plaats van een eerste keer Stef onder druk te zetten was het Ilian die de bal afsnoepte en zo de counter probeerde op te zetten. Maar ook hier werd door Katleen een professionele fout begaan en floot ref Robbe voor een vrije trap, een terechte gele kaart bleef echter op zak. De kans wat erop volgde belandde echter in het zijnet. Het eerste echte gevaar van de mama’s kwam er pas na 14 minuutjes, een schotje van Kristien waarop Stef de bal wegtrapte tegen de buik van Anja, maar gelukkig viel de rebound recht in zijn handen. 2 minuutjes later kreeg U8 de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Tjenne lanceerde Lukas door de verdediging van de mama’s en kon alleen op Eva afgaan. Hij probeerde ze tegenvoets te nemen, maar Eva kreeg er nog net een voet tegen gezet, en ook in de herkansing was ze iets vlugger op de bal dan Lukas. Uiteindelijk was het in de 16 de minuut dat de openingsgoal viel. Jennifer zette zich stevig door, en toen Stef vol overgave naast de bal trapte, twijfelde Jennifer niet en legde de 0-1 binnen in het lege doel. De U8tjes waren echter niet uit hun lood geslagen en Lukas probeerde onmiddellijk met een solo de gelijkmaker te scoren maar besloot in het zijnet. Ook de mama’s gingen nu op zoek naar meer, en op aangeven van Marleen, was het weer Jennifer die mocht uithalen, maar dit keer met minder succes. De wedstrijd brak nu helemaal open en het spel ging vlotjes heen en weer. Lukas gaf een pas naar Daan die op zijn beurt Kjell bediende, deze kwam echter niet tot een schot, en op de herneming was het Daan die probeerde maar zijn schot kon Eva niet verontrusten. Lukas wist met zijn aanvalslust geen blijf en bleef maar verder draven op zijn vleugel, maar op zijn voorzet was het Elke T die haar nog voor de bal smeet. Aan de overkant was het Cindy die Elke V nog eens probeerde te lanceren, maar de bal was moeilijk te controleren zodat de kans ruim naast ging. Het tempo begon geleidelijk uit de wedstrijd te gaan met de rust in zicht. Al ontstond er nog even opschudding toen
Stef een uittrap wou nemen en die belandde, zonder opzet want zo goed kan hij het niet , in het gezicht van Laure. Een bloedneus was het gevolg al waren de medemaatjes duidelijk een beetje aangeslagen. Hun eerste vragen na het rustsignaal was dan ook, “Hoe gaat het met Laure” en “Waar is Laure”, nogmaalseen bewijs van de goede groepsgeest. En gelukkig viel de schade zeer goed mee en kon Laure de ploeg weer vervolledigen tijdens de rust. Zo stonden de mama’s aan de rust voor met een gevleide 0-1.

De coach van de U8 gaf nog enkele richtlijnen mee en pepte zijn ploeg nog eens volledig op. Dit was duidelijk te zien bij het begin van de tweede helft. Het waren de jonge gasten die de mama’s direct bij hun nekvel wilden grijpen. Na amper 20 seconden moest doelvrouw Elke T al volledig tegen de grond gaan. Op een voorzet van Lukas kon Ilian bijna uithalen, maar lag Elke T in de weg. In de rebound kon Kjell aanleggen maar zijn poging werd door Katleen op de lijn gered. Een half minuutje later kon Kjell net niet aan de voorzet van opnieuw een bedrijvige Lukas. Wat was dat een openingsminuut van de tweede helft. Niet veel later lanceerde Stef Ilian, die de bal doortikte en een goed gevolgde Lukas kon uithalen op Wendy, en zo dus hoekschop. Niet veel later mocht Ilian uithalen naar de goal, maar weer stond de keeper in de weg. Het was nu een eerste keer echt beuken tegen de mama’s en ze moesten op dit moment het spel ondergaan en konden nauwelijks de bal in de ploeg houden. Nu was het Maxim, die een hele wedstrijd vele ballen recupereerde, die mocht oprukken. Met een perfecte pas op Daan kon die uithalen, maar weer in de handen van Elke T. Het verdiende doelpunt hing nu echt in de lucht, al konden we dit tempo niet blijven aanhouden. Elke T probeerde dan haar voetbalverleden uit te spelen en hield de bal wat langer vast voor rust te brengen en dit tot grote ergernis van de trainer van de U8. De U8tjes waren echter niet van plan om het tempo wat te laten zakken. Een opgevangen bal op het middenveld werd mooi in 1 tijd door Xander ingespeeld op Kobe P, die op zeer mooie wijze wegdraaide van Marleen en de ruimte vond voor een schot en zo zijn mama tot een volgende save dwong. Na ruim 8 minuten in de tweede helft kwamen de mama’s nog eens naar voren. Katleen probeerde via de flank Elke V diep te sturen, maar een attent keepende Stef was haar te vroeg af. De aanvalslust van de groep inspireerde iedereen en de snuitjes Thomas en Hanne deden dan ook zeer goed hun best om hun steentje bij te dragen. Achteraan was het Viktor S die de taak van Maxim met volle overgave overnam, en zoveel mogelijk ballen probeerde te recupereren. En ook toen Jennifer een eerste keer probeerde uit te halen in de tweede helft, was het weer Viktor S die in de voeten de bal wegtikte. Het waren nu wel terug de mama’s die het evenwicht hersteld hadden en aan kleine kansjes kwamen via Elke V en Tamara. Een laatste wisselbeurt was voor de U8tjes nog eens het sein om er volledig voor te gaan. Ze besloten dan ook om maar met 1 verdediger achteraan te blijven en er eentje te laten mee oprukken.
Een volgende kans kwam er na verschillende stations. Via Tjenne, Kobe P en Ilian, was het Daan die kon uithalen, maar zonder succes. Na nieuwe kansjes voor Lukas,
Maxim, Ilian en Kobe P stond het bij de statistieken van “aantal kansen” ongeveer 30-5 voor de pupillen, het scorebord gaf nog steeds 0-1 voor de mama’s. Een nieuwe aanvalsgolf was weer volledig aan de gang en de mama’s werden roder met de minuut. En ook al was de temperatuur al behoorlijk opgelopen, het was ook wel door de aanvalsdrift van de U8. Stef lanceerde voor de zoveelste keer een oprukkende Maxim. Hij speelde in op Kjell die probeerde door te tikken naar Ilian. Die kapte op zijn beurt mooi Eva uit, maar een reuzenkans ging rakelings naast de doelpaal. En waar bij vele ploegen de moraal, na alweer een gemiste kans, de dieperik zou ingaan, was dat hier zeker niet het geval. Tjenne recupereerde een bal op het middenveld en zo kwam de bal bij een vrijstaande Ilian. Deze keek eerst goed waar de keeper stond en haalde dan verschroeiend uit. Daar is em!, Daar is em!, de verdiende gelijkmaker! En of ze tevreden waren, ze vlogen naar elkaar toe om te vieren. Met nog 3 minuten te spelen was hun honger nog niet gestild en ze wouden absoluut de wedstrijd nog winnen. Een voorzet van Ilian belande perfect voor de voeten van Daan, maar hij kraakte zijn schot. Niet veel later was het omgekeerd en stuurde Daan, Ilian diep, maar hier was ook keeper Elke T attent en zat als eerste op de bal. Met nog enkele seconde te spelen, week een voorzet van Lukas af in hoekschop en bij de U8tjes was het nu alles of niks en iedereen ging mee behalve doelman Stef. Het resulteerde in nog een nieuwe hoekschop en wederom iedereen voor de goal. De bal viel echter niet voor de juiste voetjes en zo besloot ref Robbe om af te fluiten na 60 minuten, met een 1-1 eindstand.

Het was een zeer geslaagde editie en nogmaals dank aan iedereen die zich voor deze galawedstrijd heeft geëngageerd. In het voorjaar van 2015 volgt wellicht de return, maar dan zullen de U8tjes minder compassie hebben met de mama’s en hun kansen afmaken. Dus bij deze zijn jullie verwittigd, train een winter lang maar goed