Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 18 september, 2021
Resultaat: 
NVT

Vandaag trokken onze toppers van SK Laar U12 onder een stralend herfstzonnetje (23°C) naar Vilvoorde City.

En wie Vilvoorde denkt, denkt natuurlijk meteen aan de volkse bijnaam van de inwoners van deze stad: ‘de Pjeirefretters’. Onze tegenstander was dan ook van plan om die bijnaam alle eer aan te doen door onze U12 ‘raspaardjes’ even met huid en haar op te peuzelen.

Bij de aftrap is het dan ook Vilvoorde City dat het best uit de startblokken schiet: Team Laar, deze week onder de vakkundige leiding van kapitein Sibe, wordt wat overpowered en voor eigen doel gedrukt.
Gelukkig wordt het nooit echt gevaarlijk: onze verdediging staat vandaag sterk (als een paard?) te spelen en ontzenuwt vakkundig en voortijdig de meeste aanvallen. Zelf mist Vilvoorde wat precisie in de afwerking.

SK Laar zelf heeft duidelijk wat tijd nodig om aan het kunstgras te wennen en raakt in de beginfase moeizaam bij de Vilvoordse keeper, maar plots ontpopt SK Laar zich als een waar paard van Troje: een wat slappere uittrap van Vilvoorde wordt zoals wel vaker goed onderschept door Sibe, die stuurt meteen Lennert diep en die schuift beheerst de 0-1 onder de keeper in het Vilvoordse doel.

De paardenkrachten van U12 zijn nu duidelijk onder stoom gekomen, want vrijwel meteen daarna zien we eerst Loeka die nog net naast mikt na een heerlijke dieptepas van Stan.
In de Vilvoordse uittrap die hierop volgt, zien we een kopie van het eerste doelpunt: Sibe onderschept, bedient Loeka en die maakt er 0-2 van!

Bij de start van het 2e kwartier zien we 4 verse Laarse paardjes de wei indraven.
Al snel volgt de 0-3: Bent trapt een vrije schop goed voor doel, en in het pak weet Sibe’s kleine teen de bal als eerste te raken. De volley verdwijnt achter de keeper in doel.

Even daarna zet onze verdediging een nieuwe actie op vanuit een onderschepping. Bent wordt op zijn flank gelanceerd en zet laag, strak voor. Een Vilvoordse verdediger is wel eerst op de bal, maar weet de harde bal niet goed te controleren en werkt zo de bal in eigen doel. 0-4!

Net voor het rustsignaal geeft onze verdediging nog even present: Stan en keeper Emile weten een vrijwel gemaakt doelpunt op het allerlaatste moment nog net uit de voeten van de Vilvoordse aanvaller te ontfutselen.
Tijd om even wat verse haver te halen tijdens de rust (en vooral de nodige afkoeling).

In het 3e kwartier zien we veel middenveldspel, maar relatief weinig tot geen gevaar voor doel.
De warmte speelt duidelijk een rol: de spelers lopen rood aan, de warmte stijgt zichtbaar uit de rubberen bolletjes van het kunstgrasveld, … zelfs de gemoederen raken af en toe wat verhit.

Een gelijkaardig scenario in het 4e kwartier: er wordt weliswaar nog dapper gestreden voor elke bal, maar echte kansen zijn schaars.
… tot vlak voor tijd Sibe aan een mooie slalom begint en de bal met een streep krachtig net naast de paal binnen mikt!
Met deze 0-5 staat ook meteen de eindscore op het bord.

Het heeft zweet, zweet en zweet (en hier en daar ook een mini-traan) gekost, maar onze jongens keren met een mooie, verdiende overwinning huiswaarts.

Volgende week wacht dé derby der derby’s, tegen de buren uit Zemst.
Allen op post aanstaande zaterdag om 11u!